Kihnu uut rahvamaja ehitava AS FKSM Lääne-Eesti piirkonna juhataja Kalev Päit ütles ETAle, et 9,8 miljonit krooni maksva Kihnu uue rahvamaja ehitusest on puudu miljon.

"Hoolimata Kihnu vallal puuduolevast miljonist on vallavalitsusega FKSMil hea koostöö ja vallamaja lõpetatakse kasvõi ehitusfirma omadest vahenditest," lisas Päit.

Kihnu vallavanem Argo Lilles ütles, et järgmise nädala jooksul püüab vald puuduoleva raha osas selgusele jõuda. Lillese sõnul on kaks võimalust, kas võtta pangast laenu või maksta firmale rahvamaja valmimisest alates aasta jooksul see raha ära.

Päiti sõnul on praeguseks rahvamajas paigaldatud osaliselt katusesarikad ning käimas on sisekrohvitööd. Nii krohvimine kui ka terve katuse konstruktsioon tahetakse valmis saada jaanipäevaks.

Rahvamaja ehitusega on FKSM loonud uusi töökohti ka kohalike inimeste seas, hetkel osaleb koos firma töölistega ehitusel ka seitse Kihnu meest. Kihnu uue hülgekujulise rahvamaja eskiisi autor on Leonhard Lapin, hoone projekteeris Toomas Reinu arhitektuuribüroo.

Kihnu uuele rahvamajale pandi nurgakivi vana rahvamaja põlengu aastapäeval, mullu 30. septembril. Ehitusfirma FKSM ehitab Kihnu rahvamaja 9,8 miljoni krooniga. Kihnlased jäid rahvamajata 1999. aasta augustikuu viimasel ööl, mil kahjutuli hävitas 1950. aastail talgute korras ehitatud puidust hoone.