"Ostjate sooviks on saada korter, milles on tehtud võimalikult vähe. Veel parem, kui üldse pole remonti tehtud," ütles Vähi.

Kõige parem on Vähi sõnul variant, kus korteril on säilinud vanad uksed, aknad, elektripistikud, ahjud, radiaatorid ja muud origonaaldetailid. Aeg-ajalt kohtab ka foorumites ja sotsiaalvõrgustikes sooviavaldusi ühe või teise detaili, näiteks ajastutruude lambilülitite, hankimiseks.

"Enam ei piirduta lihtsalt moodsa ja hubase, vana maja hõngu toetava renoveerimisega, vaid taastada püütakse ka korteri endisaegset olemust või vähemalt jõuda sinna lähedale. Seda loomulikult 21. sajandit arvesse võttes," rääkis Vähi.

Renoveerimistöid tehakse nii spetsialiseerunud ettevõtete abil kui ka omal käel. Üldiselt arvestatakse ka tööde pikema kestusega.

"Tegelikult on remontivajavad korterid alati teatud ostjaskonna huviorbiidis olnud, kuid olukorras, kus korterite müügipakkumisi on jäänud aina vähemaks ja üldine hinnatase kasvanud, on need muutunud taas arvestatavamaks alternatiiviks ja neist räägitakse rohkem," rääkis Vähi.

Kõige defitsiitsemad on korterid miljööväärtuslikes puitlinnaosades. Nii on Kalamaja, Pelgulinn või Kassisaba need asumid, mida seasorti elamise soovijad kõige rohkem jahivad. Oma osa mängib muidugi ka asjaolu, et neis linnaosades on algupärandit hindavaid kinnisavaraostjaid ka keskmisest rohkem.