Ida-Tallinna keskhaiglas on soovijatel võimalik teha neljatunnine terviseaudit, mis annab ülevaate inimese tervislikust seisundist ning võimaldab ennetada terviseprobleeme.

“Terviseaudit annab väga suure töökoormusega töötavatele inimestele enesekindlust ja teadmisi, kuidas tööga hakkama saada ja seejuures oma tervis säilitada,” ütles Ida-Tallinna keskhaigla kardioloog Ene Mäots.

Terviseauditi käigus sõelutakse Mäeotsa sõnul välja enamlevinud haigused. Sarnaselt ülejäänud maailmaga on ka Eestis väga levinud südame-veresoonkonna haigused, sealhulgas infarkt ja insult, mille tagajärjel kaotatakse töövõime või mis on sageli äkksurma põhjuseks. Sellest lähtuvalt on ka terviseauditi programmi suurem osa just selle patoloogia väljaselgitamiseks.

Haigla turundusjuhi Andra Altoa sõnul on auditi eelis tavalise tervisekontrolli ees see, et tavaliselt kulub suur osa terviseuuringutele pühendatud ajast arsti ukse taga ootamisele ning eri päevadel toimuvatele uuringutele tulekule ja minekule. Tavaliselt suunab perearst uuringutele alles haigusnähtude ilmnemisel. Auditi ajal saab kõik uuringud korraga ära teha.

“Tavapäraselt peetakse arsti juures käimist tülikaks ja aeganõudvaks tegevuseks, eriti siis, kui aega napib, töökoormus on suur ja viga pole justkui midagi,” ütles Altoa. Ka ravikulu on tema sõnul väiksem, kui haigust õnnestub ennetada või kui see leitakse juba algstaadiumis.

Mäeotsa sõnul on objektiivne ülevaade tervisest väga pingelise tööeluga inimeste kõrval vajalik ka nendele, kes plaanivad pika- ajalisi laene – materiaalsed kohustused iseenda ja oma perekonna ees eeldavad head tervist ja töövõimet. Samuti pikema töölepinguga välismaale minejatele, kus tervisehäda ilmnemisel on ravi tunduvalt kallim kui kodumaal ning võib lõppeda ka lepingu katkestamisega.

Terviseaudit

Tervislik seisund

selgeks 3300 krooni eest

•• Neljatunnine terviseaudit on ambulatoorne teenus.

••Tervisekontroll koosneb põhjalikest vere- ja uriinianalüüsidest, kopsude röntgenülesvõttest, kõhuõõneorganite ultraheliuuringust, nägemise ja silmapõhjade kontrollist, kardiogrammist ja koormustestist südame koormustaluvuse hindamiseks.

*Pärast uuringut toimub kardioloogi konsultatsioon. Uuringute kirjalik kokkuvõte jõuab kliendini nädala jooksul.

••32-tunnine audit on põhjalikum ning toimub statsionaarselt Ida-Tallinna keskhaigla osakonnas.

•• Neljatunnine terviseaudit maksab 3300 krooni, 32-tunnine terviseaudit maksab 7500 krooni, sisaldades majutust ja toitlustust.