See on esimene kord, kus maailma suurima rõivaste jaekaupmehe Inditexi suuromanik on vallutanud Bloombergi miljardäride edetabelis teise koha. Bloomberg arvestab miljardäride indeksit alates 2012. aasta märtsist.

Ortega varandus on tänavu kasvanud 17 protsenti, 71,5 miljardile dollarile, kuna Inditexi kasum kasvas ühes käibega. Hispaanias La Corunas peakorterit omav kompanii juhib enam kui 6600 Zara, Massimo Dutti ja Pull&Bear poodi.

„Ortega on hull tegutseja,“ ütles Morningstar Investment Services analüütik Bridget Weishaar. „Tal on väga strateegiline lähenemine ettevõtte kasvu suhtes.“

Hoides mõned tootmisüksused peakontori lähedal ja saates kaks korda nädalas kaupa poodidesse, on Inditex suutnud konkurentidest kiiremini reageerida moetrendide muutustele, kes on viinud kulude kärpimiseks tootmise Hiina, ütles Weishaar. Et ta on ehitanud suured poed maailma suurlinnade trendikatesse kaubanduskeskustesse, on see vähendanud vajadust muudeks turunduskuludeks.

Tänavu kavatseb ettevõte avada 480 poodi. Internetis müük algab tänavu Hongkongis, Macaus ja Taiwanil.

Buffetti 70,2 miljardi dollarine varandus tuleb pea täielikult tema kontrollosalusest Berkshire Hathaways, mida ta on üles ehitanud viis aastakümmet. Tänavu on ettevõtte väärtus kahanenud viis protsenti, kuna Buffetti firma kahel suuremal investeeringul – American Expressil ja Coca-Colal on läinud kehvasti. Miljardär, kes on laialdaselt tuntud oma aktsiate valiku oskusega ja eeskujuks miljonitele investoritele üle maailma, on viimasel ajal keskendunud rohkem oma ettevõtte stabiilsusele.