Populaarseim programm oli keskkonnateadlikkus, kuhu koos keskkonnateadlikkuse maakondliku programmiga esitati kokku 389 taotlust kogusummas ligi 5 miljonit eurot, teatas keskkonnainvesteeringute keskus.

Keskkonnateadlikkuse programm, mille eesmärk on Eesti elanike väärtushinnangute ja käitumishajumuste kujundamine keskkonnasäästlikuks, on olnud populaarne juba mitmeid voore, moodustades ka seekord pea poole esitatud taotluste arvust.

Suurimad toetussoovid pärinesid veel veemajanduse programmist ja atmosfääriõhu kaitse programmist, vastavalt 19,2 miljonit eurot, kokku 117 taotlust ja 18,7 miljonit eurot, kokku 65 taotlust.

Piirkonniti kõige rohkem taotlusi laekus Tartumaalt ja Harjumaalt ning kõige vähem esitati taotlusi Hiiu-, Põlva- ja Raplamaalt.

KIK kontrollib taotluste vastavust KIKi finantseerimise korrale ja keskkonnaministri määrusele, mis reguleerib toetuste andmist ning edastab seejärel nõuetele vastavad taotlused sisuliseks hindamiseks Keskkonnaministeeriumile.

Keskkonnateadlikkuse maakondlikud taotlused edastab KIK sisuliseks hindamiseks maakondlikele töörühmadele. Lõpliku otsuse taotlusvoorul osalenud projektide rahastamise kohta teeb KIKi nõukogu eeldatavasti novembri lõpus.

Keskkonnaprogramm toetab projekte üheteistkümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhukaitse, merekeskkond, keskkonnateadlikkus. Neile lisandub maakondlik programm, mis koosneb eelpool nimetatud valdkondade väiksemamahulistest projektidest.