Nelli Teataja väitel alustas Killandi ettevalmistusi uueks teleäriks veel TV1 eesotsas olles, kui ta vendade-õdede Sõnajalgade loodud telejaamast “kaaperdas” teleülekannete tegemiseks vajaliku bussi. Vahetult enne pankrotihalduri saabumist leidis buss endale uue omaniku Killandi lihase venna Rene Teleliini-nimelises firmas.

TV1-st rändas Nelli Teataja väitel omal ajal kahe saadetiseni Eestist välja ligi 13 miljonit krooni. See on just parajalt suur summa, mis aitab Killandi vastloodud telekanalil aastakese elus püsida, nendib ajaleht. TV1 omaaegse omaniku, Eesti Sõltumatu Televisiooni aktsiaseltsi pankrotihaldur on küll üritanud Killandilt seda raha kohtu kaudu kätte saada, aga seni edutult. Pankrotihaldur ja Killandi võivad kohtus kokku saada alles järgmise aasta jaanuaris.

Killandi partneriks uue telejaama käivitamisel on suhtekorraldaja Jaano-Martin Ots, kes mõned aastad tagasi suhtles, nagu Killandigi, läti ärimeestega. Kui Killandi tegi seda lätlaste vahendusel ülesostetud TV1-s, siis Ots nendesamade lätlaste poolt toidetud uudisteagentuuris ETA, mis on tänaseks tegevuse lõpetanud.

“Killandi võimekus on Nelli Teataja väitel pea sama, mis legendaarsetele Sõnajalgadelgi,” kirjutab Nelli Teataja. “Näiteks kui Andres ja Oleg suutsid koos Siiri ja Viiviga TV1-s aastaga toota 58 miljonit krooni miinust, siis Killandi vastas sellele kohe järgmisel aastal 57 miljoni miinuskrooniga.”

Ajalehe hinnangul pole aga ka välistatud Killandi on hoopis juba mainitud lätlaste eesti soost tankist, kes aitab lõunanaabritel siin rahanatukest veidi puhtamaks loputada.