"Konkurentsisituatsioon on viinud sellise olukorrani, kus kindlustustehnilised näitajad - kahju- ja kulusuhted - on täna viimase kümne aasta kõrgemad ja seltside kasumlikkus on täna märkimisväärselt langenud," rääkis Kurgpõld.

Kindlustusandjad peavad ebanormaalseks olukorda, kus maaklerid võtavad vahendustegevuse eest raha mitte klientidelt, vaid kindlustusandjatelt, vahendasid ERRi raadiouudised.

Eesti Kindlustusseltside Liidu juht Mart Jesse ütles, et hinnalanguse taga on loomulikult turukonkurents, kuid see on praegu moonutatud vahendusmaaklerite tegevuse tõttu. "Maakler, kellel on märkimisväärne turuosa, pressib kindlustusandjatelt vahendustasusid üles," rääkis ta.

"Me oleme korduvalt teinud riigile ettepaneku vaadata maaklerite tegevuspõhimõtted Eestis üle vaadata, sest olukorras, kus maakler peaks võitlema kindlustusvõtja huvides, aga saab tasu hoopis kindlustusandjalt, tekitab väga tihti olukorra, kus maakler ei kipu kliendile soovitama mitte seda valikut, mis on kliendile kõige parem, vaid hoopis seda valikut, mis on maaklerile kõige kasulikum, kus vahendustasu on kõige suurem. Me oleme aastaid riigile rõhutanud, et reform on vaja ära teha," jätkas Jesse.Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.