Iizi tegevjuhtkond ja teised senised ettevõttega igapäevaselt seotud aktsionärid jätkavad tehingu järel ettevõtte juhtide ja omanikena. Tehingu hinda osapoolte kokkuleppel ei avalikustata.

“Oleme valmis IIZIsse tublisti panustama, et saaksime Baltimaades oma positsioone veelgi tugevdada ning saada ka ise kasu Iizi suurest oskusteabest ning jaeklientide teenindamise kogemusest,“ kinnitas GrECo JLT Groupi juhatuse liige Georg Winter. „Teisalt saavad Iizi kliendid omakorda kasu GrECo JLT ulatuslikust rahvusvahelisest kogemusest,” lisas Winter, kelle sõnul on GrECo JLT põhifookuseks olnud äriklientide kindlustusmaaklerteenused ja nõustamine ning maailma ühe juhtiva kindlustusmaakleri JLT osalus ettevõttes tagab ligipääsu ka ulatuslikule tütarfirmade ja partnerite võrgustikule üle kogu maailma.

Iizi Groupi juhatuse esimees Igor Fedotov ütles, et klientide vajadused ja kindlustusturg on muutumas ja kindlustusäri on järjest globaalsem. „Paljud meie ärikliendid ja partnerid vajavad ühtlaselt kõrge kvaliteediga teenust kõikides Balti riikides. Samuti on suurem osa kindlustuse kohalikust pakkumisest koondunud Baltimaades suurte rahvusvaheliste kindlustusandjate kätte ning IIZI klientide huvide esindamiseks nende juures vajame tulevikus eriti just Eestist väljaspool rahvusvahelise kaaluga partnerit,“ selgitas Fedotov.

„Seda teades oleme juba mõnda aega ringi vaadanud, kuidas kindlustusturu muutusi parimal viisil ära kasutada ning otsinud strateegilist partnerit, kellega koos seda teha. GrECo JLT on selleks kõige sobivam ja meie mõlema tugevused loovad klientidele uusi võimalusi,“ kinnitas Fedotov.

Kui Iizi oli seni esindatud Eestis, Lätis ja Soomes enam kui 150 töötajaga, siis 1925. aastal Austrias asutatud perefirma GrECo JLT tegutseb 16 riigis 52 tütarfirma ja ligi 800 töötajaga, sealhulgas Eestis alates 2014. aastast ning Leedus läbi 2008. aastal omandatud RHEA.