Merko Pärnu mnt 129c korterelamus pakutakse korteri ostul boonusena kaasa 100 000 krooni eest mööblit, kuid müügiga tegeleva Simar Selezovi sõnul huvitab praegu enamikku kliente hoopis hind. „Osa kliente loodab ka mööbli olemasolule, teistel on sellest ükskõik. Pigem on see lisaboonus, mitte müügiargument. Kõige olulisem on praegu siiski hind,” ütleb ta
.


„Vaadates hindu, tundub, et enamik arendajaid müüb alla omahinna, mistõttu hakata tegema lisainvesteeringuid kas auto või mööbli näol ei ole mõistlik. Ka see on põhjus, miks boonuspakkumisi on praegu vähem,” rääkis Selezov.


Detsembris ja jaanuaris korterite ostul 200 000-kroonist kingitust pakkunud Endover KVB maakler Sille Nõlvak ütles, et Endover eelistab praktilisi boonuseid. Nii võis detsembris Kadriorus kinnisvara ostja valida kingituseks sisekujundaja teenuse.


Nõlvaku sõnul jäid boonused jõuluaega, praegu on müügiargumendiks eelkõige hind. „Kui hind on õige, leidub ka huvilisi. Kortereid ostetakse kas musta karbina või valmis tööna. Meie tõmbenumbriks on must karp, mida inimesed eelistavad, sest nii on neil võimalik viimistlus ise odavamalt ära teha.”


OÜ 1Partner Kinnisvara tuli veebruaris välja pakkumisega, et finantseerides ostu DnB NORD Panga kodulaenuga, on ostjale hindamisteenus tasuta. 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter ütles, et pakkumine kliendile eriti rahalist kokkuhoidu ei anna, pigem ajalist. „Ei pea mitme koha vahet käima, praegu tahetakse ju kõik ühe kõnega ära ajada.”


Vahteri sõnul jäid boonuspakkumised üldiselt 2008. aastasse, kui kinnisvara ostul pakuti lisaks autot, panipaika, köögimööblit või koduabilist.