Korteriomanikud on rõdu kinniehitamisel lähtunud oma maitsest ja rahalistest võimalustest ning seetõttu on peaaegu iga rõdu juures kasutatud erisugust lahendust. Niisugune isetegevus on muutnud elamute välisilme ebaühtlaseks ja korratuks, sest ükski ehitaja pole arvestanud naabri rõdu välimusega. Esiteks on rõdude kinniehitamine valdavalt ebaseaduslik, sest enamasti ei vaevuta selleks luba taotlema. Teiseks on niisugune tegevus lausa ohtlik, sest lisakoormuse tõttu võib vana ja küsitava kvaliteediga rõdu lihtsalt alla kukkuda.

Ilma vanade rõdude tehnilise seisukorra kontrollimiseta on äärmiselt ohtlik kavandada konsoolsete rõdude kinniehitamist või selleks luba välja anda. Kui rõdude tehnilise seisukorra uuring kinnitab, et rõdude tehniline seisund vastab projektlahendusele, siis vastavalt kontrollarvutustele on rõduplaadi armatuur piisav kergkonstruktsioonis rõdu kinniehitamiseks. Enne vastava loa andmist tuleb aga kontrollida nii kinnitusi vahelaega kui ka rõdude külmakahjustustest tingitud plaadi armatuuri kaitsekihi lagunemise ulatust.

Ka arhitektuursest küljest ei ole hoone gabariidist välja ulatuvate rõdude kinniehitamine soovitav, kuna hooned ei ole nii planeeritud. Variantidena on mõeldav, et kinni ehitatakse ühtse lahendusega kogu maja rõdud või lahendatakse rõdude probleem maja renoveerimisel.