1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on kinnisvaraturg loksunud viimastel kuudel suuremate kõikumisteta ja Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind püsib juba pooltest aastat 1000 ja 1100 euro vahemikus, teata firma.

“Viimaste kuudega paistavad silma aga tehingud väga kallite pindadega, milliseid müüakse kuus vähemalt paar-kolm,” ütles Vahter ja lisas, et statistika kohaselt olid aasta tagasi selliseid tehingud väga harvad.

Septembris sooritati Tallinnas kinnisvaraga kokku 930 ostu-müügitehingut, mis on augustiga võrreldes 0,9 protsenti enam. Tulenevalt tehingutest kallima varaga kasvas aga kogumaksumus võrreldes augustiga 19,2 ning aastatagusega tervelt 28,3 protsenti.

Ka Tallinna korteritehingute arvus ei olnud augustiga võrreldes olulisi muudatusi, kuid kogumaksumus tõusis 2,9 ning aastatagusega võrreldes 11,4 protsenti. Kalleim korter müüdi 460 000 ja odavaim 900 euro eest.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas septembris 35, mis on ühe võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 650 000 ja odavaim 600 euro eest.

Septembris müüdi Tallinnas 15 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on ühe võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim krunt võõrandati 150 000 ja odavaim 6391 euro eest.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate. 1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest linnaosade kaupa.

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.