Eluasemefond eraldas laenudeks 30 miljonit

Eesti Eluasemefond eraldab pankadele 30 miljonit krooni laenamiseks õigusjärgsete omanike majas elavatele üürnikele.

Eluasemefondi direktor Igor Jakobson teatas, et täiendavad 30 miljonit krooni saavad Forekspank, ERA Pank ja ühispank. Laenu tagasimaksmisel on üürnikel võimalus kasutada erastamisväärtpabereid (EVP). Raha allikas on laekumised riigi vara erastamisest.

Internetis avati ehitusnet

Teisipäeval avati Viru Keskuses asuvas Ehituskeskuses interneti lehekülg Ehitusnet, kust edaspidi on huvilistel võimalik saada kõige mitmesugust ehitusalast informatsiooni.

Ehituskeskuse juhataja Jüri Raagi sõnul on Ehitusneti eesmärk anda ehitusega tegelevale inimesele ja tellijale arvuti kaudu võimalikult operatiivne informatsioon.

Ehitusneti kaudu saavad end tutvustada ehitusfirmad ja projekteerijad, ehitusmaterjalide tootjad ja riikitoojad, kinnisvarafirmad ning paljud ehitusega seotud valdkonnad.

Ehitusneti aadress on http://www.ehitusnet.ee.

Ober Hausil kaks kontorit Mustamäel

Kinnisvarabüroo Ober Haus avas eelmisel nädalal oma teise Mustamäe harukontori G-keskuses Tammsaare teel.

"Uue harukontori avamise tingis klientide vajadus kinnisvarateenuste järele erinevates piirkondades ning meie eesmärk on pakkuda teenuseid just kliendi läheduses," ütles Ober Hausi tegevdirektor Hindrek Leppsalu. Leppsalu sõnul on harukontori peamisteks pakutavateks teenusteks korteri ost-müük ja üürimine, kommertspindade vahendus ning hindamisteenused.

Kinnisvarabürool Ober Haus on sel aastal kavas alustada tegevust ka Pärnus. Büroo avas hiljuti kontori Tartus, alates eelmise aasta augustist teenindatakse kliente ka Lasnamäel.

Ikla piiripunkti soovib ehitada kuus firmat

Riigi Tolliameti korraldatud konkursile Ikla piiripunkti lõplikuks väljaehitamiseks laekus esmaspäevaks kuus pakkumist Eesti firmadelt.

"Komisjon valib kuue ehitusfirma vahel Ikla piiripunkti ehitaja 15. oktoobriks," ütles tolliameti ehituse ja remonditalituse juhataja Peeter Mägi.

Mägi sõnul rahastab objekti Euroopa Liit ja Eesti riik. Euroopa Liit toetab piiripunkti ehitust ühe miljoni eküüga, ülejäänu maksab riik. Piiripunkti ehitus hõlmab kaevetöid, teede ja parklate ehitust, peahoone, piiripunkti abirajatiste, vahimajade ning olmehoonete ehitust, samuti tehnovõrkude, teede, krundi piirete rajamist ja haljastustöid. Mägi sõnul algavad ehitustööd juba novembris ning lõpevad kahes jaos. "Esimene osa peaks lõppema jaanuaris ja teine osa mais," lisas ta.

Hiiumaa hotelli müük ebaõnnestus

Oksjonikorraldusfirmal AS Samat ei õnnestunud reedel teistkordsel avalikul enampakkumisel müüa pankrotis Hiiumaa hotelli Liilia alghinnaga 1,65 miljonit krooni.

"Oksjon ebaõnnestus, sest hotelli asukoht ning majandustegevus ei vasta pakutud hinnatasemele," ütles AS Samati juhataja Mart Prikk. Teistkordsel müügikatsel oli hotelli alghind 1,65 miljonit krooni ehk 50 000 krooni enam kui ebaõnnestunud esimesel katsel. "Teise vooru enampakkumise alghinna kallinemine on tingitud hotelli kinnisvara ümberhindamisest," ütles pankrotihaldur Tiina Mitt.

Esimeses müügivoorus oli hoone alghind 1,6 miljonit krooni. Laekus üks pakkumine, mis lükati tagasi, sest see polnud vormistatud nõuetekohaselt, selgitas Mitt.

Priki sõnul alandatakse ilmselt hotelli alghinda ühe kuni 1,2 miljoni kroonini ning korraldatakse uus enampakkumine.

Baltic News Service/ETA