„Jätkuvalt keerulises majandusolukorras on selgelt väga olulisel kohal võimalused, kus lisaks pankadele saavad ka arendajad pakkuda omapoolseid finantseerimislahendusi ja ostuhinna tasumise ajatamise võimalusi. Nagu näitab praktika, on vajadus ja huvi uute elamispindade ja parema elukeskkonna järele endiselt olemas, kuid puudu jääb nii võimalustest kui julgusest teha olulisi ja tulevikku suunatud otsuseid. Senine suur riskivalmidus on asendunud äärmise ettevaatlikkusega,“ sõnas IBE Estonia OÜ juhataja Ülle Kullör.


Odatust edukamaks osutunud finantseerimislahendust hakatakse nüüdsest pakkuma ka Rae vallas asuva Vägeva tee 17 valminud kortermajade juures.


Üürilepingu kehtivuse ajal on üürnikul õigus, kuid mitte kohustus kasutatav eluruum välja osta. Ostuhind lepitakse kokku ajal, mil üürnik teeb omapoolse ostuotsuse. Kogu ostu-müügilepingu sõlmimiseni tasutud üürisumma arvestatakse lepingu sõlmimisel ettemaksuna ostuhinna katteks. Seega annab skeem ühtlasi võimaluse koguda üürimaksete kaudu kokku vajalik omafinantseeringu osa, mis on eelduseks pangalaenu saamisel ülejäänud ostuhinna tasumiseks.


„Anname võimaluse valitud elamispind esmalt üürile võtta ja soovi korral see kolme aasta jooksul välja osta. Ühtlasi jõuab perekond selle aja jooksul ka selgusele, kas soovitakse kodu välja osta,“ selgitas Kullör.


„Paindlikku kodu soetamise võimalust saame pakkuda ennekõike seetõttu, et oleme teinud kõik investeeringud uue elurajooni rajamisse emafirma EKE-Yhtiöt omavahenditest ja pangalaenu kasutamata,“ lisas Kullör.


Uuesalu elurajoon on Eesti üks suuremaid eramuarenduspiirkondi, Tallinna linnapiirist 4 kilomeetri kaugusel Tartu ja Viljandi maantee vahelisele alale rajatakse kokku 390 paaris- ja ridamajaboksi. Alates möödunud aasta oktoobrist tegutseb elamurajoonis ka lasteaed, kus Uuesallu elama asuvad lapsed saavad tasuta lasteaiakoha.