“Augustis tehti sama perioodi võrdluses üle paljude aastate rekordarv kinnisvaratehingud, tööd ja raha liigub, aga inimesi pole,” ütles Vahter, kes võtaks kohe paarkümmend inimest tööle. Ta lisas, et sama kitsaskoht on ka teistes kinnisvarabüroodes.

“Probleem on pikaajaline ja süvenev. Käib pidev üleostmine ja kauplemine. Headest müügiinimestest on peale kinnisvara ka muudes ärivaldkondades puudus. Eelmise buumiga võrreldava lumepalliefekti tunne on natuke küll,” rääkis Vahter.

“Kogu 1Partneri juhtkond käib reaalselt mööda linna visiitkaart taskus ringi ja kui potentsiaalselt sobilik inimene ka mujal valdkonnas vastu tuleb, siis kutsume kohe intervjuule. Paarikümnele inimesele oleks ruumi küll,” lisas Vahter.

Statistikaameti andmetel oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides tänavu teises kvartalis ligi 9500 vaba ametikohta.
Viimati ületas vabade ametikohtade arv 9000 piiri 2008. aastal. Vabade ametikohtade arv suurenes eelmise kvartaliga võrreldes 15 ja 2015. aasta teise kvartaliga võrreldes 13 protsenti.