„Kinnisvaraettevõtjad on üksjagu optimistlikud. Üle 90 protsendi uuringus osalenud ettevõtjatest prognoosib, et töötajate arv ja käive lähema poole aasta jooksul kasvab või jääb tänasele tasemele,“ tõi esile liidu juhatuse liige Tõnu Toompark.

Võrreldes selle aasta kevadel läbiviidud analoogse uuringuga on ettevõtjate arvamused turu edasiste suundumuste osas ühtlustunud.

Kevadel läbiviidud analoogne uuring näitas palju vastuolulisi ootusi kinnisvaraturu tehingute arvu ja hindade käitumise osas. "Võib öelda, et valitses mõningane teadmatus või isegi ebakindlus. Sügisene uuring näitab, et arvamuste konsensus on saavutatud ehk ootused on ühtlustunud," leidis Toompark.

Valdavalt ootavad kinnisvaraettevõtjad stabiilseid hinnatrende ning paigalpüsivat tehingute arvu, seda nii elamispindade kui ärikinnisvara sektoris.

Eesti kinnisvarafirmade liit viib regulaarselt kaks korda aastas läbi kinnisvarasentimendi uuringut. Küsitlusele vastajateks on liidu liikmed ja teised kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.