Olulist tähelepanu pööratakse arengukavas puidu kui kiiresti taastuva materjali kasutamise edendamisele. Puidu kasutamine muude materjalide asemel aitab vähendada mittetaastuvate loodusvarade ja fossiilsete kütuste tarbimist. 

Metsa- ja puidutööstuse ning puittoodete kasutamise summaarne keskkonnamõju on väikesem võrreldes taastumatute materjalide töötlemise ja kasutamisega.

"„Me kõik teame, et Eesti mets on meie rahva rikkus nii rahalises kui emotsionaalses mõttes ning see rikkus realiseerub läbi mitmekesise metsa- ja puidukasutuse, kus tööstusel on väga oluline metsale ja puidule lisandväärtust loov roll. Oluline on Eesti metsa- ja puidutööstussektori stabiilne areng ja efektiivsus, et oleksime konkurentsivõimelised ning säästlikud ja meie toodang leiaks kasutamist nii meil kui mujal,“" kommenteeris Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann.

Puittoodete kasutusiga on võrreldav puidu taastumisajaga metsas. Kasutades puitu taastumatute materjalide asemel, vähendame sellega üldist tarbimise keskkonnamõju ja talletame puidus
seotud CO2 pikkadeks aastateks.

„"Mida suurem on meie toodangu lisandväärtus seda rohkem tööd saavad teha Eesti inimesed. Metsa- ja puidutööstusel on asendamatu roll meie maapiirkondade arengus ning Eesti ekspordivõimes ja kaubandusbilansi tasakaalustamisel. Sektoris saab tööd 30 000 inimest ja 2010. aasta 11 kuuga
oli puittoodete väliskaubanduse bilanss +500 miljonit eurot,"“ sõnas Otsmann.