Praegu asub samas kohas Kentmanni tänaval parkla ja lammutatav kolmekordne puumaja. Otse üle tee jäävad Eesti Panga peahoone ja kaitseministeeriumi maja.

Ehitus algab selle aasta sügisel ja hoone valmib 2009. aasta esimesel poolel. Maja tuleb mitmetasandiline – kahe 15-korruselise torniga ja Kentmanni tänava poole jäävasse külge seitsmekorruselise hooneosaga. Esimesed kolm korrust jäävad äripindadeks, ülemistele tulevad korterid. Maa peale jääb ligi 16 000 ruutmeetrit pinda. EELK kantsler Mati Maanas, kelle vastutada on ka kiriku kinnisvaraäri, ütles, et osa valmivatest pindadest müüakse ja osa jäetakse kirikule renti teenima. “Mingi osa müüme seepärast, et ei taha ehitust ainult pangalaenu abil rahastada, kiriku jaoks oleks see ebamõistlik risk,” lisas Maanas. Projektis on kiriku partneriks Merko ehitus, kellele kuulub osa detailplaneeringu alla jäävast maast ning kelle vastutada on ka ehituse rahastamine. Kirik ise raha ehitusse ei pane.

Põhimõttelise otsuse endale kuuluvat kinnisvara, maid ja hooneid mitte müüa, vaid ise arendama hakata, võttis EELK vastu 2004. aasta sügisel. EELK konsistooriumi majandusassessor Jaan Tammsalu selgitas tollal kiriku eesmärki: hooneid parendada ja siis kasumit teenima panna. Selleks otstarbeks on asutatud ka osaühing Kiriku Varahaldus. Lisaks Kentmanni tänava projektile on Tallinna kesklinnas kirikul plaanis ehitada elu- ja ärihoone ka Tatari tänava 23/25 krundile. Kortereid ja büroopindu sisaldav 13 000-ruutmeetrine hoone tuleb praegu seal asuvate vanade kivimajade ja parkla asemele. Järgmiste sammudena soovib EELK arendada endale kuuluvaid Magdaleena tänava piirkonda jäävaid kinnistuid ning Niguliste kiriku kõrvale jäävaid maid. Projektide rahastamiseks on kirik 45 miljoni krooni eest müüki pannud Wismari 15 asuva kinnistu, mis on avalikkusele tuntud kui Wismari haigla hoone.