”Tänu uuele lehtmetalli painutuskeskusele saab Kitman pakkuda oma klientidele uudsemaid ja põnevamaid disainilahendusi. Tehnoloogiline eelis kasvatab nii tootmis- kui ka müügimahtu ning võimaldab luua uusi töökohti," ütles Kitmani juhataja Ilo Rannu ettevõtte teates.

Uus painutuskeskus võimaldab büroomööbli puhul Baltimaades ja Skandinaavias massiliselt kasutatavad puitlaastplaadist detailid osaliselt asendada õhukesest lehtmetallist detailidega.

Lisaks uutele võimalustele tootedisainis muutub sisustus kolimiskindlaks ja keskkonnasõbralikumaks, sest metalli saab täiel määral taaskasutada ning see ei sisalda tervisele ohtlikke kemikaale.

„Painutuskeskus automatiseerib õhukese lehtmetalli painutamise, mis varem nõudis rohkelt inimressurssi ja kolm korda rohkem aega. Aja ja tööjõu kokkuhoid vähendab uue seadmega valmistatud toodete omahinda, andes Kitmanile olulise konkurentsieelise,” ütles Ilo Rannu.

Kitman tegi olulise investeeringu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse tehnoloogiainvesteeringu programmi toetusel. 2010. aastal investeeris Kitman EAS-i toetussummade toel lämmastiku generaatorisse, et toota ise vajalik lämmastik laserpinkide lõikeprotsessi gaasikeskkonna tarvis.

Kitman investeerib käesoleval aastal töökeskkonna parandamisse ja tehnoloogilise võimekuse suurendamisse kokku ligikaudu 1,3 miljonit eurot.

AS Kitman annab tööd 142 inimesele ja kuulub Eesti kapitalil põhinevale investeerimis- ja valdusfirmale NG Investeeringud.