Aasta varem samal perioodil teenis ettevõtte 195 miljonit eurot tulu ning ärikasumiks kujunes 23,8 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Erinevate maksudena tasus ettevõte riigile 14,2 miljonit eurot. Lisaks tasuti Alexela Oil tanklates müüdud kütuselt ligi 52,4 miljonit eurot aktsiisimakse.

Alexela Group juhatuse esimehe Andreas Laane sõnul on grupi majandustulemustele suurima mõjuga Kiviõli Keemiatööstuse majandustulemused, mis on viimastel kuudel aina keerulisemas seisus.

„Alates 2015. aasta algusest on nafta maailmaturu hinnad niivõrd madalad, et Eesti põlevkivisektorist on saanud sisuliselt sotsiaalprojekt, kus tulu ei teenita ning varem teenitud kasum kulutatakse palkade maksmiseks,“ sõnas Laane.

Energiamüügi valdkonnas tugevdas Alexela grupp möödunud aastal oma turupositsiooni, liites elektrimüügiga tegeleva Alexela Energia ning maa- ja vedelgaasi müügiga tegeleva Reola Gaas ettevõtte.

Alexela Energia müüs möödunud aastal kokku ligi 370 miljonit kWh elektrit. Ettevõtte elektrimüügi käibeks kujunes 12 miljonit eurot ning turuosa tõusis 5,1 protsendini.

Alexela Oil möödunud aasta käive oli 121 miljonit eurot ning 63 tanklaga ollakse turu kolme suurima tanklaketi seas.

Alexela Group OÜ on Eesti kapitalil põhinev valdusfirma, mis koondab viimase paarikümne aasta jooksul ühtse omanikeringiga seotud ettevõtted Alexela Groupi kui katusorganisatsiooni ühtsesse struktuuri.

Alexela Group tegutseb kolmes valdkonnas: energeetika, metallitööstus ja kinnisvaraarendus. Grupis töötab üle 1000 inimese.