Pirita linnaosas asuva planeeritava maa-ala suurus on 2,82 hektarit, selgub Tallinna linnavalitsuse pressiteenistuse teatest.

Detailplaneeringuga soovitakse Kloostrimetsa tee 62 kinnistu jagada 15 elamumaa sihtotstarbega krundiks, üheks transpordimaa sihtotstarbega krundiks ning üheks üldkasutatava maa sihtotstarbega krundiks.

Elamumaa sihtotstarbega kruntidele soovib arendaja ehitada kuni 2 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega üksikelamud ja abihooned. Lisaks antakse detailplaneeringus heakorrastuse, haljastuse, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus.

Planeeritav ala asub Pirita linnaosas Laiaküla asumis Kloostrimetsa tee, Pärnamäe tee ja Põdrakanepi tee vahelisel alal.

Lähedusse jäävad teletorn, botaanikaaed, Pirita jõeoru maastikukaitseala ja Pärnamäe kalmistu. Kontaktvööndis on kahekorruseliste üksikelamutega hoonestatud piirkonnad vaheldumisi puistualadega.

Piirkonna elamukruntidel on säilitatud kõrghaljastus. Juurdepääs planeeritavale alale on Laiaküla teelt ja Pärnamäe teelt Kloostrimetsa tee 70a kinnistu kaudu.

Hooned on paigutatud sisetänava äärde selliselt, et säiliksid kõik väärtuslikud puud ning kruntidel tekivad niinimetatud tagaaiad, kus kõrghaljastus moodustab naaberkruntidega suurema ja tervikliku haljasmassiivi, seisab linnavalitsuse teates.

Kavandatavad elamumaa sihtotstarbega kruntide suurused jäävad vahemikku 1517-1755 ruutmeetrit. Lisaks on alale kavandatud üldkasutatava maa sihtotstarbega krunt pindalaga 1413 ruutmeetrit mängu- ja spordiväljakute rajamiseks.