"Oleneb, milliseks õhtuks, kas tänaseks õhtuks või homseks õhtuks," vastas riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson ETV-s kolmapäeva hommikul esinedes küsimusele, kas tulumaksuseadus ja eelarve saavad õhtuks vastu võetud.

"Kui nendest õhtutest ei piisa, eks siis tuleb mõni järgnev õhtu appi võtta," lisas ta.

Jürgensoni sõnul on üks kindel - tulumaksuseadus ja eelarve saavad vastu võetud.

Riigikogu opositsiooni esindajad kinnitasid teisipäeval, et ei kavatse valitsuskoalitsioonil takistada 2000. aasta eelarve ja uue tulumaksuseaduse vastuvõtmist.

"Seda küll ei juhtu, et riigikogu kogu öö koos istub, kuni neljapäeval uus istung algab," ütles BNS-ile Keskerakonna fraktsiooni liige Harri õunapuu. Ta lisas, et tema teada on sel positsioonil ka teised riigikogu opositsioonierakonnad.

Mitu kolmikliidu poliitikut avaldasid teisipäeval kartust, et opositsioon üritab venitamistaktikat kasutades või mingil muul moel takistada nii riigieelarve kui ettevõtete tulumaksu kaotava tulumaksuseaduse eelnõu vastuvõtmist.

Kuna 2000. aasta riigieelarve eelnõu on kolmandal lugemisel, siis ei saa riigikogu enam hääletusele panna neid parandusettepanekuid, mida pole toetanud valitsus ega riigikogu rahanduskomisjon.

Riigikogu ei jõudnud teisipäeval tööaja lõppemise tõttu ettevõtte tulumaksu kaotava eelnõu lõpphääletuseni, see lükkus kolmapäevale. Kolmapäeval algab riigikogu istung kell 14, päevakord jätkub teisipäeval pooleli jäänud kohast.

Ettevõtete investeeringute vabastamine tulumaksust alates 1. jaanuarist on valitsuskoalitsiooni poolt mitmel korral kokku lepitud eesmärk. Tulumaksureform oli Reformierakonna põhiline valimislubadus.

Eelnõu kohaselt jäävad maksu alla erisoodustused ja dividendid ehk kõik ettevõttest välja viidavad tulud.

Baltic News Service