Taastuvate allikate edendamisele järgnesid kodanike eelistustes energiasäästuprojektidesse lisavahendite suunamine ja rohemajanduse propageerimine, teatas Eesti taastuvenergia koda.

Taastuvate allikate olulisus toodi välja ka innovatsiooni valdkonnas, kus üheks peamiseks prioriteediks peeti just teadustegevuse ümbersuunamist uutele väljakutsetele, kaasaarvatud energia- ja ressursitõhususele.

Eesti Taastuvenergia Koja juht Rene Tammist ütles, et talle teeb head meelt Eesti kodanike suur toetus taastuvate energiaallikate edendamisele.

Tammisti sõnul näitab see selgelt, et Eesti inimesed pooldavad Euroopa energia- ja kliimapoliitikat olenemata sellest, mida arvavad põlevkivienergeetika eest seisjad.

Samuti tõi Tammist esile, et just Euroopa Liidu instrumentidest on võimalik rahastada taastuvenergia arendamist. Selleks pakuvad häid võimalusi 2013. aastal rakenduv heitmekaubanduse kolmas etapp, rohesertifikaatide müük ja Euroopa Liidu struktuurivahendid.

Tammist toonitas, et nende vahendite kasutamisel poleks vaja toetada taastuvenergiat tarbijate elektriarvetega ja lisas, et vastava ettepaneku on Eesti Taastuvenergia Koda ka korduvalt teinud.