Koja hinnangul peaks soodustuse kasutamine ettevõtjate jaoks olema võimalikult lihtne ja paindlik ning ei tohiks kaasa tuua halduskoormust. Kuritarvitused on maandatud samuti läbi piirmäära. Näiteks võiks erisoodustusmaksust vabastada spordirajatiste kasutamisega seonduvad kulud, spordiürituste osavõtutasud, spordi või tervise edendamisega seotud inventari ostmise kulud, vaktsineerimised jne. Tegemist oleks ettevõtja õiguse, mitte kohustusega hüvitada töötajale tervise edendamisega seotud kulud.

Koja hinnangul tuleks tervise edendamisse panustamist motiveerida. Töötajate tervisesse investeerimine on pikaajaline ja ühiskonnale kasulik investeering, mida ei tohi pärssida liigse maksustamisega.

Rahandusminister Sven Sester vastas Ärilehele kommentaariks, et praegu on arutelud lõpusirgel ja veel vara konkreetsetest ettepanekutest ja numbritest rääkida. Kontseptsioon esitatakse varsti kogu valitsusele arutamiseks.

"Mul on hea meel tõdeda, et liikumisharrastuse toetamine läbi spordi ja tervisega seotud kulude erisoodustusmaksu kaotamise on valitsuse tööplaanis esmakordselt sätestatud ühise poliitilise eesmärgina. Tegemist oleks ettevõtja õiguse, mitte kohustusega hüvitada töötajale tervise edendamise ja spordiga seotud kulud. Töögrupis osalevad koos rahandusministeeriumi ja teiste ministeeriumitega ka partnerorganisatsioonid," ütles Sester.

"Eelkõige tuleb soodustuse kehtestamisel keskenduda regulaarse liikumise soodustamisele. Oluline on, et tervist edendavad tegevused oleksid maksusoodustusega vaid siis, kui tööandja neid kõigile töötajatele võrdselt pakub. Üks võimalus oleks ka pakkuda töötajale töötervishoiu senistest nõuetest enam terviseuuringuid. Liikumisharrastuse laiendamine aitab ennetada haigusi ja kokkuvõttes vähendada haiguspäevi. Et olla kindel maksusoodustuse mõjus, tuleb fikseerida praegune olukord ja tulevikus muudatuse mõju analüüsida."