Ta möönis, et madal hind peab siiski millegi arvelt tulema. See võib juhtuda näiteks kahju käsitlemisel, kus kliendile esitatakse äärmiselt rangeid nõudmisi.

Finantsinspektsiooni juulikuu aruanne näitas, et QBE Kindlustus Eesti on hõivanud vaid pool protsenti kodukindlustuse turust. Sellest hoolimata tunnetavad suuremad tegijad kuklas tulist hingust. Ka finantsinspektsiooni käesoleva aasta statistika näitab, et tegelikult pingutavad kohalikud tegijad maksete määramisel üle ja teenivad üsna kopsakaid kasumeid. Mõnede ekspertide arvates on ees oodata eluasemekindlustuse üsna järsku hinnalangust.

Koostöös QBE Kindlustuse Eesti AS-iga käivitas Hansapank sel kevadel kindlustuslahenduse, mille käigus pakutakse vaid Hansapangas kodulaenu lepingu sõlminud klientidele tagatisvarade kindlustamist ligi 50 protsenti soodsamalt kui on analoogsed pakkumised turul.

##Lai kaitse

Lepingu pikk periood, lai kindlustuskaitse ning soodne kuu kaupa tasutav kindlustusmakse on põhjused, miks Hansapanga ja QBE poolt pakutav on kliendisõbralikum kindlustuspakkumine turul, sõnas Hansapanga eluasemelaenude osakonna juhataja Agnes Makk. Ta selgitas, et tegemist on koguriskikindlustusega. Ligi 50 000 kodulaenukliendiga on Hansapank selles osas turuliider, kellel on ka kümne aasta pikkune kogemus, mis võib juhtuda siis, kui kliendi vara on alakindlustatud. “Parimaks näiteks on tänavu jaanuaris toimunud üleujutused Pärnus ja Haapsalus.”

Hansapanga konkursil osalesid kõik Eesti suuremad kindlustusseltsid, kus Maki sõnul hinnati eelkõige kindlustuskaitse ulatust ning hinda.

Et tagada kliendile võimalikult lai kindlustuskaitse, ei märgita kindlustuspoliisile kindlustatavaid riske nagu näiteks tulekahju, veeavarii, loodusõnnetus, vandalism. Lepitakse kokku, et hüvitatakse kõik ootamatud ning ettenägematud kahjustused kinnisvarale. Näiteks vara tahtlik kahjustamine, pikaajalised protsessid nagu kõdunemine või hallitus. “Maavärin on kindlustuskaitse all, tsunami ja vulkaanipurse on välistatud,” selgitas Makk. Tuleb aga vihmavesi läbi halvasti hooldatud katuse, siis see ei ole ootamatu õnnetusjuhtum ega saa kindlustust. Uputab naaber või purunevad kindlustaja enda korteris veetorud, siis see on kindlustuskaitse all.

Austraalia firma trügib Euroopasse

•• QBE sai alguse North Queensland Insurance Company`st, mis asutati 1886. aastal Austraalias. QBE on Austraalia suurim rahvusvaheline varakindlustus- ja edasikindlustusfirma, noteeritud ka Austraalia börsil.

•• QBE on üks maailma 25 suuremast kindlustus- ja edasikindlustusfirmast, mille aastane preemiate maht on üle viie miljardi euro ja töötajaid kogu maailmas üle 7000.

•• Kokku on QBE kontorid 36 riigis.