Paari aastaga on Teho endale jätnud hinnanguliselt 10 miljonit krooni, mis on suurem osa Tallinna makstud rahast, kirjutab Äripäev.

Pealinn on maksnud Tehole loomade hoiustamise eest viimasel kahel aastal kokku 12,6 miljonit krooni. Hinnanguliselt on sellest vaid 2,5-3 miljonit krooni läinud MTÜ-le Loomade Hoiupaik, mille Teho loomade pidamiseks asutas.

Täpsed summad on teadmata, sest MTÜ juhataja Ainike Nõmmisto suunab küsimused Teho raamatupidajale, kes on pikemalt haiglas, ja Anipai numbreid ei täpsusta. Teada on vaid linna kantud raha Tehole ja majandusaasta aruandes kajastuvad ülekanded MTÜ-le. 2005/2006. majandusaastal kandis Teho hoiupaigale 1,36 miljonit krooni. Raha on aga järjest juurde tulemas, sest Teho leping Tallinna linnaga kestab aastani 2010.

Hoiupaiga riigihanke kuulutas Tallinna kommunaalamet välja 2004. aasta jaanuaris. Kommunaalameti juht Ain Valdmann on Heikki Anipai vana sõber, Anipai ja Valdmann on varemgi tehinguid teinud. Konkursi tingimustes oli ISO 9001 sertifikaadi nõue, kuid loomade hoidmise kogemust ei nõutud.