Koenigseggi kaasomaniku, Norra ärimehe Bard Ekeri sõnul on firmal Saabi ostu lõpuleviimiseks viivitamatult vaja Euroopa Investeerimispanga laenugarantiisid, kirjutab Dagens Industri.

“Kui kõik pole kolmapäevaks paigas, siis jääme meie välja. Me anname alla,” ütles Eker Dagens Industrile. "Eesmärgid, mida me peame saavutama, tähendavad seda, et meie, Rootsi riik ja Euroopa Investeerimispank peavad tegutsema ühtses tempos," lisas ta.

Laenude tagamisest siiani kõrvale põigelnud Rootsi riik aga ei ole veel siiani kindlalt öelnud, kas annab Koenigseggile need garantiid, mida on vaja selleks, et Euroopa Investeerimispank  Koenigseggile laenu annaks.

Septembri alul sai Koenigsegg endale Saabi ostmiseks appi Hiina autotootja BAICi.  Rootsi autotootja nõustus müüma osa oma aktsiaid BAICile, mis on Hiina suuruselt viies autotootja. BAICist saaks ettevõtete vahel sõlmitud vastastikuse mõistmise memorandumile Koenigseggi vähemusosanik.

Noore inseneri Christian von Koenigseggi asutatud ja seni ainult luksautosid tootnud Koenigseggil on nappinud raha, et pankroti järel surnuist tõusnud USA autotootjalt General Motorsilt osta ära nende Rootsi tütarettevõte Saab.

Koenigseggil on puudu GMi soovitud rahast 3 miljardit Rootsi krooni (4,6 mld Eesti krooni, 412 mln dollarit).

Praeguse kava järgi hakkaks Saab Automobile kuuluma 100protsendiliselt Koenigsegg Groupile, tehingu loodab Koenigsegg sõlmida veel enne aastavahetust.

Koenigseggil on 45 töötajat, toodab aastas 18 sportautot, millest igaüks maksab rohkem kui 15 miljonit krooni. Saabil seevastu on Rootsis 3400 töötajat ja ettevõte müüs mullu 93 000 autot üle kogu maailma.