“Meil ei ole riigimets kindlustatud. Seda on umbes miljon hektarit ja see oleks meie jaoks väga suur kulu,” ütles Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) finantsdirektor Kaupo Kirikall.

##“Eramets ei ole reeglina kindlustatud. Põhjuseks on kindlustusmakse kallidus ja varguste vastu ükski selts kindlustuskaitset ei paku,” ütles Erametsakasvatajate Ühistu juhataja Toomas Krevald.

“Meie firma metsadel on praegugi kehtiv tulekaitsekindlustus. Teiste riskide toimumise tõenäosus ulatuses, mida kindlustusandja kahjujuhtumiks peab, on väga väike. Varguse vastu ei kindlusta metsa minu teada ükski kindlustusselts, kuna varguste esinemise tõenäosus on liiga suur,” ütles Mets&Puu metsaülem Ülo Reisner.

Ulukikahjustus on Reisneri sõnul üks tõsisemaid asju, mille vastu peaks kindlustama mitte ainult noorendikke, vaid ka latimetsi ning keskealisi metsi. Kahjurputukate vastu tasuks kindlustada metsa alates noortest kultuuridest kuni vana metsani. Kahjurseente vastu kindlustakse, kuid seenhaiguste ilmumist puistusse ei saa täpselt fikseerida.

“Pakume kaitset tulekahju, tormi, rahe, lume ja ulukite tekitatud kahjudele. Kuna metsavargus on Eestis üsna levinud ja kahjud suured, siis metsavarguse vastu kaitset ei anna,” ütles If Eesti Kindlustuse varakindlustuse tootejuht Merko Kimsto.