Kohus lõpetas asja menetluse ja jättis menetluskulud Norbergi pankrotti nõunud Marcel Vichmanni firma OÜ Moonrider kanda. Kohtuotsust on võimalik 15 päeva jooksul edasi kaevata.

"Kohus leiab, et selle nõude raames ei ole võlgnik püsivalt maksejõuetu. Seetõttu leiab kohus, et põhistamata [motiveerimata] on võlgniku püsiv maksejõuetus ning ajutine haldur tuleb jätta nimetamata. Võlausaldajal tuleb nõude maksmapanemiseks pöörduda kohtusse hagimenetluse korras," vahendas maakohtu pressiesindaja BNS-ile kohtu otsust.

Norbergi vastu esitatud pankrotiavalduse aluseks oli Norbergi poolt 2009. aastal allkirjastatud võlatäht, mille järgi pidanuks ta Moonriderile tasuma 50.000 eurot. Koos intressi ja viivistega on summa Moonrideri esindaja sõnul kasvanud enam kui 90.000 euro suuruseks.

Moonriderit esindav advokaat Paul Keres ütles kohtu otsust kommenteerides BNS-ile, et Moonrider kaebab kohtumääruse edasi. "Norbergil on antud menetluses vaieldust tegelikult oluliselt suurem võlg," märkis ta.

Norberg kinnitas aprillis toimunud kohtuistungil võlatähe allkirjastamist, kuid olevat enda sõnul teinud seda teadmises, et tegelikult tal mingit võlga Moonrideri ees ei ole. Norberg möönis, et tema otsus võlatäht allkirjastada oli ebaprofessionaalne, kuid otsust mõjutasid aastaid kestnud tihedad ärisuhted Vihcmanni ja viimase firmadega. Norberg sattus enda sõnul sundolukorda, kuid ei arvanud, et vastaspool seda ära kasutab.

Norberg ütles kohtus, et ta pole maksejõuetu ja vaidlust võlatähe üle tuleks jätkata tsiviilvaidlusena.

Oma maksevõime tõestamiseks oli Norberg kohtule esitanud tõendid oma sissetuleku ja kinnisvara kohta ning kohus andis talle võimaluse esitada täiendava tõendina pangagarantii või teha makse kohtu deposiiti. Norberg lubas üle-eelmisel nädalal kohtus, et esitab garantii.

Kerese andmeil ei esitanud Norberg pangagarantiid ega teinud makset deposiiti.