Kütuse maksupettuses süüdistatavad isikud on Marko Kalev, Alar Sirvi ja Kuldar Lugna, Sven Soeson, Kaspar Tarto ja Aivar Bärg.

Prokurör Martin Tuulik Põhja ringkonnaprokuratuurist süüdistab mehi seaduselünga ärakasutamises ja oma tarbeks mõeldud maksuvaba kütuse realiseerimises 2012. aasta jaanuarist märtsini.

Nimelt lasi vedelkütuse seadus ärimeestel varasemalt ära kasutada seaduselünka nii, et nad ostsid 0- protsendilise käibemaksumääraga kütust nö oma tarbeks, kuid müüsid seda hiljem koos käibemaksuga edasi. Tänaseks on vedelkütuse seadust muudetud korduvalt.

Istungil toimus kolme kohtualuse (Kalev, Lugna ja Sirvi) süüdistuste ülejäänutest eraldamine ning algselt tänaseks planeeritud maksupettuse väidetava organisaatori Marko Kalevi ristküsitlus tühistati.

Marko Kalevi kaitsja ei soovinud kasutada oma esmaõigust süüdistatava küsitlemisel, mis tähendab, et sisuliselt ülekuulamisest keelduti. Prokuröril oli seepeale võimalus taotleda süüdistatava eeluurimisel antud ütluste avaldamist. Prokurör ei kasutanud seda võimalust, sest Marko Kalevi eeluurimisel antud ütlused polnud süüdistuse tõendamise seisukohalt olulised.