RR.ee kirjutas aasta algul korduvalt reklaamiärimees Ants Lustist, kelle perre sündis aasta algul laps ning kes otsustas siis esimest korda ka kümnepäevast isapuhkust võtta, mida seadus isadele võimaldab. Lusti esitas sotsiaalkindlustusametile (SKA) taotluse isapuhkuse väljamaksmiseks, aga sai eitava vastuse, sest juhatuse liikmetele töölepingu seadus ei kohaldu, mistõttu ei laienenud talle ka õigus saada isapuhkust. Juhatuse liikmetega sõlmitakse lepinguid võlaõigusseaduse alusel, mis isapuhkuse andmist ei reguleeri.

Seejärel maksis Lustile hüvitise "omast taskust" tema ettevõte Creative Union AS ise, taotledes SKA-lt isapalga hüvitamist riigi rahast, et kohalduks võrdse kohtlemise printsiip. SKA keeldus. Edasi järgnes kohtusse minek ning Creative Union taotles SKA-lt taotluse taaskordset läbivaatamist.

Kolmapäeval tegi Tallinna halduskohtu kohtunik Sirje Kaljumäe otsuse, et ettevõttel puudub alus oma juhatuse liikmele isapuhkuse hüvitist riigilt tagasi taotleda, sest seadus ei näe seda ette. Seetõttu ei peaks SKA seda taotlust ka uuesti läbi vaatama, leidis kohus. Ka kohtukulud jäeti Lusti kanda.