Kohus nimetas pankrotihalduriteks Toomas Saarma ja Andrias Palmitsa, teatas Harju maakohus.

Esimese võlausaldajate üldkoosoleku määras kohus 15. jaanuariks 2016.
Pankrotimäärus kuulub viivitamatult täitmisele.

Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 15. jaanuaril kell 14.00 Tallinnas, Liivalaia kohtumaja saalis nr 103, kus koosoleku päevakorras on pankrotitoimkonna valimine, pankrotihaldurite kinnitamine ning otsus ettevõtte tegevuse jätkamise või lõpetamise osas.

“Peale tänast pankrotimääruse väljakuulutamist läks Estonian Airi vara valitsemise õigus üle pankrotihalduritele. Järgmine seadusest tulenev oluline teetähis on võlausaldajate esimese üldkoosoleku toimumine veidi enam kui kahe nädala pärast,” märkis Estonian Airi esindav vandeadvokaat, advokaadibüroo Pohla & Hallmägi partner Asko Pohla.

Pankrotimääruse peale võivad võlgnik ja pankrotiavalduse esitanud võlausaldaja esitada Harju Maakohtu kaudu määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul pankrotiteate avaldamisest. Haldur ei või võlgniku nimel määruskaebust esitada ega võlgnikku määruskaebuse läbivaatamisel esindada. Määruskaebuse esitamine ei peata määruse täitmist.

Pankrotimääruse täitmist ei saa peatada ega ajatada, samuti ei saa muuta pankrotimääruse seaduses sätestatud täitmise viisi ja korda.