Menetluskulud otsustas kohus jätta täies ulatuses AS-i Overok kanda, teatas Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots BNS-ile.

Määruse peale võib pankrotiavalduse esitanud isik esitada määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule Harju maakohtu kaudu 15 päeva jooksul määruse kättesaamisest.

"Andres Koger on käendanud Overoki ees Koger Projektijuhtimise AS-i teatud kohustusi," ütles Overoki juht Jüri Zoova juuni alguses BNS-ile.

Koger Projektijuhtimise ja OÜ Koger Kinnisvara koguvõlgnevus Overoki ees on Zoova sõnul oluliselt suurem kui 25 000 eurot, kuid maid lõpus kuulutas kohus välja Kogeri mõlema ettevõtte pankroti.

Arvestades Kogeri pikaajalist suutmatust võlga tasuda, oli Overok sunnitud pöörduma kohtu poole, selgitamaks, kas Koger on ka isiklikult pankrotis.

Kohustus on täielikult põhivõlgniku poolt tasutud pangaülekandega ja Overoki juhatuse liige on selle saamist ise kirjalikult kinnitanud, ütles juuni alguses Kogeri advokaat Martin Tamme.

Sakus 2001. aastal registreeritud Overoki tegevusala on kinnisvara haldamine, aga ka mööbli, vaipade ja valgustite müük.