Kohtu pressinõunik Kristina Ots ütles BNS-ile, et kohus teeb otsuse Glaskeki enda pankrotiavalduse põhjal. Glaskeki ajutine pankrotihaldur on Peep Lillemäe.

Glaskek saneerimisnõustaja Urmas Tross ütles juuli lõpus, et ettevõtte saneerimismenetlusega pole võimalik enam jätkata ning seetõttu tuleb ettevõtte tervendamist jätkata pankrotimenetluse kaudu. Tross ütles toona, et Glaskeki omanikud esitavad peagi kohtusse ettevõtte pankrotiavalduse.

Trossi rääkis, et Glaskeki tootmisest huvitatud välismaine investor on finantsandmetega tutvunud. Investori esindajad on lubanud tulla augustis tutvuma Glaskeki tootmisega Eestis ja Lätis, lisas Tross. "Kuid saneerimisseaduses esitatud tähtaegade tõttu ei saa saneerimisega enam senikaua jätkata."

Tänavu märtsis algatas Harju maakohus Glaskeki saneerimismenetluse. 22. juunil esitas Swedbank Glaskeki vastu Harju maakohtusse pankrotiavalduse, kuna leiab, et ettevõtte äritegevust pole saneerimise käigus võimalik taastada.

Pärast põhjalikku analüüsi ei näinud pank võimalust taastada Glaskeki jätkusuutlikku äritegevust saneerimise abil, kuna ettevõte on maksejõuetu, põhjendas juunis pankrotiavaldust Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski juhtimise divisjoni juht Lars Nilsson.

Pankroti käigus püütakse Nilssoni sõnul hoida hoida ettevõtte elujõulist osa tegutsemas, et müüa seda uutele omanikele ühtse tervikuna.

Väidetavalt on ettevõtte vastu huvi tundnud ka Skandinaavia investeerimisfondid. Aprilli alguses oli Glaskekil sõlmitud müügilepinguid 50 miljoni krooni ulatuses.

Glaskek teenis mullu 115,3 miljonit krooni kahjumit, aasta varem oli ettevõtte kahjum 50 miljonit krooni. Glaskeki grupi käive langes aastaga 51 protsenti 412,7 miljonile kroonile, selgus ettevõtte konsolideerimisgrupi majandusaasta aruandest.