„Norme ja kindlustusvõtjate huve eirav käitumine ei kuulu Eesti finantsturule,“ toonitas finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler.

„Olulisem, kui Ingese asjas esimese astme kohtu otsuseni jõudnud vaidluse osapoole võit või kaotus on see, et Inges Kindlustus sai meie suunamisel kindlustusvõtjale sobivalt Eesti Liikluskindlustuse Fondi infotehnoloogiliste süsteemidega sidustatud vastavalt õigusaktidele. Korrektsus IT-valdkonnas on meie jaoks absoluutne miinimum,“ märkis Kilvar Kessler.

Finantsinspektsioon kohustas 3. oktoobril 2014 Inges Kindlustus AS-i muu hulgas arendama välja liikluskindlustuse registri kasutamiseks vajaliku tarkvara ning täitma sellega seonduvalt liikluskindlustuse seadusest tulenevaid nõudeid. Finantsinspektsioon keelas Inges Kindlustus AS-l kuni selle kohustuse täitmiseni liikluskindlustuse lepingute sõlmimise.

Kindlustusandja tegevuses olnud puuduse tõttu sattus ohtu liikluskindlustuse registri terviklikkus ja õigsus. Ohustatud oli ka kindlustusvõtjate õiguste teostamine. Finantsinspektsioon peab kindlustusjärelevalvet teostades iseäranis silmas kindlustusvõtjate, kindlustatute ning soodustatud isikute huvide ja õiguste kaitset. Inges Kindlustus AS on finantsinspektsiooni huviorbiidis ka edaspidi.

Halduskohtu 23. aprilli 2015 otsus ei ole jõustunud, kuna kaebetähtaeg ei ole möödunud.