Kuldmärgi parima mittealkohoolse joogi kategoorias teenisid veebruaris turule toodud funktsionaalsed kaltsiumi ja B-rühma vitamiinidega rikastatud Pai Pluss smuutid. Samad tooted pälvisid ka meedialemmiku eriauhinna.

Hõbemärk parima köögiviljatoote eest läks Põltsamaa Kodusele marineeritud kurgile küüslaugu ja mustasõstralehtedega, hõbemärk parima kastme eest Felixi Küüslaugukastmele ning parima valmistoidu eest Põltsamaa Kodusele praekapsale Põltsamaa Kuldsega.

“Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga toiduainetetootja Eestis, mis toodab ja turustab ligi 300 toodet. Usun, et meie tootearendus on väga kõrgel tasemel, tänu millele suudame Eesti tarbijaid igal aastal positiivselt üllatada. Tänavuse Parima Toiduaine konkursi tulemused on selleks suurepäraseks tõestuseks,” ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Kuldmärgi pälvinud kaltsiumi ja B-rühma vitamiine sisaldavad Pai Plussi smuutid arendas Põltsamaa Felix välja koostöös Eesti Maaülikooli teaduritega. Viiloli sõnul on teadusasutustega koostöö arendamine kaasaegse toiduainetööstuse lahutamatu osa, kuna taolistel funktsionaalsetel toodetel peab olema teaduspõhiselt tõestatud toime.

Pai Pluss mustika-banaani smuuti on rikastatud kaltsiumiga, mis pärineb looduslikest merevetikatest ning katab 48 protsenti täiskasvanu igapäevasest kaltsiumi vajadusest. Pai Pluss ananassi-mango smuuti katab 42 protsenti täiskasvanu päevasest B-vitamiinide vajadusest.

“Oleme Pai Pluss smuutisid müünud esimese nelja kuuga sel aastal planeeritust rohkem. Tarbijate tagasiside on positiivne ja neile meeldib uue smuuti sametine tekstuur, suurepärane maitse ja vitamiinide ning mineraalide kooslus,” lisas Viilol.