Eestis moodustavad uued autod 47% autoliisingu tehingutest, Lätis 25% ning Leedus 39%, vahendas Swedbank.

Swedbank Liising AS juhatuse liikme Tarmo Ulla sõnul muutuvad inimesed auto valikul üha praktilisemaks. “Eestis on uute autode osakaal liisingutehingutes küll kõige kõrgem, kuid eestlased eelistatavad pigem väiksemaid linnaautosid ning kesklassi sõidukeid. Oluliseks peetakse auto hinna ja kvaliteedi suhet,“ märkis Ulla.

„Lätis ja Leedus aga olid jätkuvalt uute autode puhul enim eelistatud linnamaasturi tüüpi sõidukid. Keskmiseks uue auto ostuhinnaks kujunes Eestis ligu 23 000 eurot, Lätis ligi 22 500 eurot ning Leedus ligi 25 500 eurot,“ sõnas ta.

Uute autode müügis oli kõigis kolmes riigis suurim osakaal 31-45-aastaste meeste seas: Eestis 43%, Lätis 53%, Leedus 57%. Naiste osakaal on kõige kõrgeim Eestis (33%) ning kõige madalam Lätis (24%).

Eestis elavate Swedbanki klientide seas on populaarseimad automargid Škoda, Toyota ja Volkswagen. Lätis Nissan, Volkswagen ja Toyota. Leedus Volkswagen, Nissan ja Śkoda.

Enamik uue auto ostjaid elab riigi pealinnades: Lätis ja Leedus tehakse pooled uue auto ostud pealinnas elavate inimeste poolt, Eestis ligi kolmandik.