Eilses Ärilehe artiklis rääkis VKG juhatuse esimees Ahti Asmann, kuidas keemiatööstuskontsern ei ole rahul konkurentsiameti tööga ja nad leiavad, et riiklikud institutsioonid soosivad põlevkivisektoris vaid riigifirma Eesti Energia tegevust. Ta nimetas konkurentsiameti tööd hambutuks ja Asmanni sõnul ei suuda (või ei taha) amet Eesti Energiat turgu valitseva seisundi kuritarvitamises korrale kutsuda, vaid pakub riigifirmale justkui "katust", et too saaks segamatult riigieelarvet täita.

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots eitas selliseid seoses, öeldes, et amet käsitleb kõiki ettevõtjaid võrdselt. „Ametil on piisavalt näiteid menetlustest ja ettekirjutustest riigi omandis olevate ettevõtjate osas," kinnitas Ots.

Eile pärast artikli ilmumist sai aga Viru Keemia Grupi kontserni kuuluv VKG Elektrivõrgud OÜ konkurentsiametilt kirja, milles viimane teatab ettevõtte suhtes järelevalvemenetluse alustamisest. Oma kirjas ütleb amet, et tegid VKG Elektrivõrkude võrguteenuse osutamise analüüsi viimati 2012. aasta septembris. Nüüd algatas amet järelevalvemenetluse, et kontrollida, kas nendega paari aasta eest kooskõlastatud müügikogus ja müügitulu ning selle alusel koostatud hinnakiri vastavad kokkulepitule.