Palgatöötajatest elas allpool seda piiri kõigest 7%. Leibkondades, kus leibkonnapeaks oli ettevõtja, oli 2003. aastal keskmine sissetulek 49 100 krooni tarbija kohta. Kui leibkonnapeaks oli palgatöötaja, siis oli leibkonna keskmine aastasissetulek tunduvalt kõrgem — 64 400 krooni tarbija kohta.

Statistikaameti sotsiaaluuringu andmetel määratles end ülemöödunud aastal ettevõtjana 44 500 inimest, palgatöötajaid oli samal ajal 554 100 ehk 55% tööealisest rahvastikust. Eestis tegutses 2004. aastal ettevõtjana 4% tööealisest ehk 16–74aastasest rahvastikust.

Ettevõtjate peamine tegevusala oli põllumajandus, jahindus ja metsamajandus, millega tegeles 29% kõigist ettevõtjatest. Ettevõtjad jagunesid omakorda palgatöötajatega ettevõtjateks ja üksikettevõtjateks. Palgatöötajatega ettevõtjad tegelesid põhiliselt kaubanduse või remondiga ning töötleva tööstusega. Üksikettevõtjate peamised tegevusalad olid aga põllumajandus ja kinnisvara.

Kõige rohkem ettevõtjaid oli Lõuna- ning Põhja-Eestis. Lõuna-Eesti ettevõtjate peamine tegevusala oli põllumajandus, kus oli hõivatud kolmandik ettevõtjatest. Põhja-Eesti ettevõtjad tegelesid peamiselt kaubanduse või remondiga.