Rootsi äriauhinda jagati kolmes kategoorias - aasta kõige jätkusuutlikum ettevõte, aasta sotsiaalselt vastutustundlik tegu ning aasta parim noor ettevõtja. Kolm nominenti oli välja valinud rahvusvaheline žürii, kirjutas BNS.

Kolm parimat kõige jätkusuutlikumalt kasvavat ettevõtet olid kalatööstusfirma Spratfil, pakendivalmistaja Emballage Technologies Tallinn ning toiduainefirma Põltsamaa Felix. Võitjaks kuulutati nende seast Põltsamaa Felix.

Sotsiaalselt vastutustundliku ettevõtte tiitlile pretendeerisid SA Aitan Lapsi, mis püüab vähekindlustatud lastele pakkuda kultuurielamusi, raamatupidamis- ja maksuinfoportaal RMP Eesti ning Eesti Energia noorte ettevõtlikkuse arenguprogramm ENTRUM, kellest viimane sai ka selles grupis tänavuseks laureaadiks

Aasta noore ettevõtja tiitlile konkureerisid Lilli Jahilo Ateljeest Tallinn, Branding Estonia tegevjuht Meeri Rebane ning Rando Pikner firmast Energest Group, mis toodab suurtele ettevõtetele energiasäästuprogramme. Kategooria võitjaks valis žürii Lilli Jahilo.

Eelmise aasta kolm võitjat olid AQ Lasertool, advokaadibüroo Sorainen ja Anni Arro.

Rootsi äriauhinna konkurss toimus kolmandat korda ja selle eesmärk on tunnustada Eesti ettevõtteid ning juhtida ühiskonna tähelepanu vastutustundlikule arengusuunale ettevõtluses.

Tänavuse Rootsi äriauhinna konverentsi peakõneleja oli Kjell Nordström, kelle uurimisteemadeks on rahvusvahelised ettevõtted ja nende strateegia globaliseeruvas maailmas.