Eesti Gaas muutis üleeile oma hinnakirja, jättes igale tarbimisgrupile alles ühetariifsed börsipaketid. 220 Energia langetas eile marginaali 220 Börsihinnaga paketis ja igakuise ettemaksuga börsihinnaga paketis 0,01 senti, teatas portaal.

Oma toodetega tuli turule seitsmes ja päris uus elektrimüüja Elektrimüügi AS, kellel on pakettidele senistest müüjatest unikaalsem lähenemine.

„Meie eesmärk on muuta elektripaketid võrreldavaks ning paketivalik tarbijale arusaadavaks ja lihtsaks. Elektrimüüjate pakettide hinnavõrdlus ja järjepidev jälgimine peaks tagama tarbija teadliku valiku,“ selgitas Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke.

Hindade osas on konkurentsi tõttu alanenud mitmel korral müüjate börsipakettide marginaalid. Fikseeritud hinnapakettidele avaldas mõju Tarbijakaitseameti ja Justiitsministeeriumi seisukoht tähtajaliste lepingute korralisel ülesütlemisel kodutarbijatelt leppetrahvi nõudmise ebaseaduslikkuse osas.

Tarbijakeskses hinnavõrdlusportaalis Energiaturg.ee saab nüüd võrrelda seitsme elektrimüüja hinnapakette: 220 Energia, Eesti Energia, Eesti Gaas, Elektrimüügi AS, Elektrum, Imatra Elekter ning VKG Elektrivõrgud. Hinnapakette on tänaseks kõigi müüjate peale kokku 86 koos kõikvõimalike erinevate variatsioonidega.

Kusjuures tähtajalisi, fikseeritud hinnaga pakette on võrdluses 39 ning tähtajatuid, muutuva hinnaga pakette on 30. Lisaks kajastab portaal 17 muud paketti, mida esialgu võrdlusesse lisatud ei ole, sest teised müüjad, kellega taolisi pakette võrrelda, samasuguseid pakette ei paku.