Panustatakse ainult ühele aktsiale
Üks levinud viga mida algajad investorid teevad on see, et ostetakse ainult ühe ettevõtte aktsiaid. See ei ole aga kuigivõrd mõistlik, kuna ühe aktsiaga portfelli puhul hakkab aktsia hinna langedes hoogsalt kahanema kogu portfelli väärtus. Sellise olukorra vältimiseks on mõistlik võimalikud riskid hajutada. Kõige lihtsam on riske hajutada ostes erinevate ettevõtete aktsiaid. Valides oma portfelli rohkem erinevaid aktsiaid, mõjutab ühe aktsia hinnalangus portfelli tervikuna vähem. 

Tehakse liiga palju tehinguid
Algajad investorid soovivad aktsiatega kaubeldes olla aktiivsed ning lõigata hinnamuutustest võimalikult palju tulu. Rohkete ostu- ja müügitehingutega kaasnevad aga teenustasud, mis tihti jäävad teenitud kasumile alla. Seeläbi kaubeldakse portfell kahjumisse ning tegelikult soovitud tulemust saavutada ei õnnestu. Pigem tuleks koheselt välja valida koheselt  nö. „õige(d)“ väärtpaber(id) ja teha võimalikult vähe ostu-müügi tehinguid. Väikeste ostusummade puhul tuleks pigem panustada pikaajalisele positsioonile. 

Kardetakse hoida kahjumis väärtpabereid või hoitakse neid liiga kaua
Esimese asjana pärast väärtpaberikahjumisse jäämist proovitakse see üldjuhul kiiresti ära müüa. Jällegi kaotab investor tegelikult aktiivse kauplemisega kaasnevate teenustasude tõttu raha. Aktsiaturud liiguvad pidevalt üles-alla ning lühiajaline langus on suhteliselt tavaline nähtus. Turu kõikumisel üles-alla kõigub ka aktsia hind ning lühiajalisest hinnalangusest ei tohiks paanikasse sattuda. Küll aga tasub oma portfellis olevatel kahjumis väärtpaberitel silm peal hoida. Kui ettevõttes on toimunud mõni negatiivne muudatus või on turul märke, et ettevõttel hakkab minema halvasti, tuleb positsioon sulgeda.