Sellest nädalast on Tallinnas Pärnu mnt avatud maailmakuulsa autokontserni Fiat Auto S.P.A. uus autokeskus.

Pärast mõningast vaheaega on Eestis taas esindatud tuntud Itaalia autokontserni toodang - Fiat, Alfa Romeo, Lancia ja Ferrari.

ASMER Ltd peadirektor Toivo Asmer, miks te valisite kõikvõimalike autofirmade hulgast just Fiati kontserni toodangu esindamise?

Algselt, kui ärikeskuse loomist alustasime, pidasime läbirääkimisi mitme tuntud autofirma esindajaga nagu Volkswagen Audi, Rover, Opel, Citro=89n, Chrysler ja mõned Lõuna-Korea autotootjad. Kui aga pakuti võimalust hakata Eestis Fiati kontserni toodangut esindama, ei kahelnud ma hetkegi, mille kasuks otsustada. Fiat on Eesti tarbijale igati sobilik auto.

Mina kui endine võidusõitja hindan Itaalia autosid väga kõrgelt. Alfa Romeo, Lancia ja Ferrari on tuntud ning pärjatud nimed ralli- ja võidusõidumaailmas. Fiat on ka ainuke automark, mis on kaks aastat järjest võitnud Aasta Auto tiitli. Tänavu pälvis tiitli Fiat Punto ning Aasta Autoks 1996 nimetati nn kaksikud Bravo ja Brava. Need olid põhilised kriteeriumid meie valiku tegemisel.

Teiseks polnud Eestis peale KAR Auto pankrotistumist enam ühtegi Fiati esindust ning Itaalia autode omanikud olid ka ilma jäetud korralikust autoteenindusest ja -hooldusest.

Miks võiks endale auto valida just Fiati kontserni toodangu hulgast?

Tänavu esimesel poolaastal osteti näiteks Lääne-Euroopas üle poole miljoni uue Fiati. Selle tulemusega on Fiat autode müügiedetabelis neljandal positsioonil. Näiteks koduturul Itaalias ulatub tema turuosa 50 protsendini kõigist müüdud autodest.

Arvamus, et Fiat on mõeldud vaid lõuna-eurooplasele, ei vasta tõele. Selle väite peaks ümber lükkama kasvõi Autoregistri andmed, mille kohaselt on Eestis registreeritud üle 8000 Itaalia päritoluga auto.

Meie eesmärk on tuua turule vaid uusi, viimase paari aasta jooksul tootmisesse võetud mudeleid. Kindlasti muutub meil üheks müüdavamaks autoks tänavune Aasta Auto tiitli võitja Fiat Punto, mis on kogu Euroopas suure populaarsuse saavutanud. Itaallased loodavad, et Punto edu saab olema sarnane Uno võidukäiguga kümme aastat tagasi.

Märtsis toimuval Motorexi autonäitusel on meie väljapanek ilmselt üks atraktiivsemaid. Esmakordselt võib Eestis näha selliseid mudeleid nagu Lancia Kappa, Alfa GTV, Fiat Bravo/Brava ja loodetavasti ka üht Ferrarit. Kõik need mudelid saavad olema saadaval ka meie ärikeskuses.

Meie salongis leidub auto igale maitsele. Mudelivalik algab väikestest linnasõidukitest kuni kaubikute ja supersportautodeni välja.

Millisesse hinnaklassi jäävad teie pakutavad autod?

Sama ulatuslik, nagu on meie pakutud mudelivalik, on ka nende hinnaskaala. Autode hind jääb 130 000 ja 2,5 miljoni krooni vahemikku.

Meil müüdavatest autodest odavaima, Fiat Punto hind on kõigest 130-150 tuhande krooni vahemikus. Veidi suurema mudeli Fiat Tempra maksumuseks hakkab olema 167 000 krooni.

Alfa Romeo 155 mudeli hind kujuneb omas klassis Eesti üheks odavamaks, alates 266 000 kroonist.

Luksust ja mugavust esindava Lancia Kappa hind algab 370 000 kroonist. Hinna poolest kujuneb Kappa esindusautode klassis ilmselt vägagi konkurentsivõimeliseks.

Asmeri ärikeskus on ka esimene, mis toob Eesti autoturul müügile sportauto. Kes vähegi autodest midagi teab, on kindlasti kuulnud sellist automarki nagu Ferrari. Kellel rahakott kannatab ja huvi on, siis on saadaval 1,45 miljonit krooni maksev Ferrari F355 ja meie tänavatele veidi kohasem mudel 456 GT, mis maksab 2,5 miljonit krooni.

Kuidas on uues Autokeskuses lahendatud autode hooldus?

Fiati kontsernis on käibel lause "esimese auto müüb kliendile autosalong, järgmise juba teenindus". Sellest lähtume oma edaspidises tegevuses ka meie. Kliendile tuleb pakkuda kiiret, korrektset ja täpset teenindust, vastasel korral pole mõtet autoturul tegutseda.

ärikeskuses on autode müügisalongiga koos varuosade ja autohooldusvahendite jae- ning hulgimüügikeskus ja kõigile tänapäeva nõuetele vastav hoolde- ja remondikeskus. Viimases võime korraga teenindada kaheksat autot. Kui vaja, siis töötame ka kolmes vahetuses. Teeninduses töötavad inimesed on saanud tehase poolt põhjaliku koolituse ning mitmed neist on endised rallisõitjad. See peaks andma klientidele kindlustunde, kui nad oma auto meie kätte usaldavad.

Paar aastat oleme edukalt tegutsenud autotarvikute ja hooldusvahendite turul. Olles Goodyeari rehvide ametlik maaletooja, on meil rehvide vahetusseadmed ja vastava ala spetsialistid omast käest võtta.

Esmajärjekorras tahaks teeninduses hooldustöid teha uutele autodele, kuid teretulnud on ka kõik senised Fiati omanikud. Meie juures on võimalik oma kasutatud auto uue vastu välja vahetada, samuti võib auto soetada liisingu teel.

Kutsume kõiki seniseid ja tulevasi Fiati omanikke meie salongiga tutvuma aadressil Tallinn, Pärnu mnt 139c , tel 6 502 600

Tere tulemast!