Riigihanget, millega 38 kohalikku omavalitsust saavad dokumentide haldamise tarkvara, ei saa kuidagi suureks nimetada - projekti summa on 4,6 miljonit Euroopa struktuurifondidest, kuid tehtud pakkumised on selest väiksemad, kirjutab Äripäev.

Ministeerium on kahel korral valinud hanke võitjaks AS Webmedia, kusjuures selle pakutud hind on konkrentide omast kõrgem.

Esimese hanke tulemused vaidlustas AS MicroLinki ja vaidlust lahendanud riigihangete vaidlustuskomisjon jättis neile ka õiguse. Ning kuigi ministeerium võinuks hanke võitjaks vormistada AS MicroLinki, eelistasid nad hanke tühistada ja uue korraldada.

Uut hanget kitsendas ministeerium sedavõrd, et pakkumisel osalesvaid kaks ettevõtet - AS Webmedia ning OÜ Webware ühispakkumine AS-iga Logica Eesti. Ühispakkumine kõrvaldati, kuna ministeeriumi väitel ei vastanud nad tingimustele, kuid komisjon andis ka neile võidu, millele järgnes hanke tühistamine.

Kristel Tuul, siseministeeriumi pressinõunik ütles, et ühe kindla pakkuja võidu taotlust ei ole ning mõlemal korral oli AS Webmedia oma lahenduse kõige paremini läbi mõelnud.