Veoettevõtte Linford juhi Mihkel Vahe leidis, et skandaali sattunud Via3L Speditioni omanikud teevad endistele juhtidele liiga – ekspedeerimisettevõtetel üldiselt ei ole vara – ja suhtus varastamissüüdistusse skeptiliselt. „Meil ka ei ole ühtegi haagist või autot. Mina ei usu vara kadumisse,” nentis ka Lepp.

“Mulle näis omanike kirjast, et varastamist mõeldi ülekantud tähenduses, aga selge on see, et ekspedeerimisfirma suurim vara on inimesed. Omanik on väga raskes olukorras,“ lausus Lepp, kuid lisas, et kliendikontaktide kadumine ei ole mure.

Ärileht kirjutas eile, et transpordi- ja logistikafirma Via3L Spedition süüdistab kahte endist juhatuse liiget Elmer Maasi ja Lauri Latti ettevõttes toimunud ulatuslikus varguses, kusjuures suur osa töötajaid lahkus koos varaga. Endised juhatuse liikmed väidavad, et süüdistused ei vasta tõele.

Via3L Speditoni uus juhatuse liige Meelis Saaresalu ütles, et tegemist on ilmselt Eesti viimaste aegade ühe suurema ettevõtte kaaperdamise katsega. "Katsega seetõttu, et omanikud loodavad ja tegutsevad selle nimel, et äri säilitada. Via3L Spedition OÜ on 20 miljoni eurose aastakäibe ja paari tuhande kliendiga ettevõtte, millest esmaspäevase seisuga oli omanike kontrolli all veidi kontorimööblit," kirjeldas ta.

Elmer Maas ütles, et süüdistused tema ja Lauri Latti osas ei vasta tõele. "Ettevõttel ei ole kunagi olnud ühtegi veokit ja enamik haagistest on olnud alati renditud. Via3L Speditionile kuuluvad haagised on üle antud uuele juhtkonnale. Samuti ettevõtte muud toimimiseks vajalikud vahendid," lisas ta.