Juba praegu on Eestis palju neid, kellel puudub riiklik ravikindlustus või kes pärast 1. oktoobrit selle kaotavad. “On selge, et turul on teenuse vastu huvi,” ütles ERGO kindlustuse juhatuse liige Georg Männik. “Pakume erinevaid hinnapakette, vastavalt vajadustele ja võimalustele. Hinnad sõltuvad turust ja kindlasti ei ole nad üle mõistuse,” lisas ta.

##Näiteks 22-aastasele meestudengile läheb vabatahtliku ravikindlustuse üks võimalik valikuvariant – perearstiabi – eakohase individuaalse terviseriski juures maksma 266 krooni kuus.

Vastavalt 1. oktoobrist jõustuvale ravikindlustusseadusele hakkab ERGO kindlustusega analoogset teenust pakkuma ka haigekassa.

Haigekassa hakkab sõlmima vabatahtlikke ravikindlustuslepinguid vähemalt aastaks. Inimesele läheb see maksma 13% lepingu sõlmimisele eelnenud statistilisest keskmisest palgast ehk tänase seisuga umbes 760 krooni kuus (2001. a IV kvartali baasil).

Haigekassa juriidilise osakonna juhataja Vaike Näripea hinnangul on leping soodne neile, kel selleks seni võimalus puudus. “Eelkõige välisriigist pensioni saavatel isikutel, üle nominaalõppeaja õppivatel tudengitel, inimestel, kellel puudub tööleping, ja neil, kes ei soovi tööle hakata või kes soovivad olla kauem lastega kodus.” Lepingu sõlminu saab haigekassast täisteenuse, kuhu ei kuulu ainult ajutise töövõimetuse kompensatsioon, mida makstakse töötavatele inimestele.

Tallinna Lääne haigla juhatuse liige Kaido Kotkas ütles, et kiiresti ravi vajavaid inimesi ravitakse ka ilma ravikindlustuseta.

Georg Männiku hinnangul on uue kindlustuse sihtgrupiks 30 000-40 000 inimest.