Tänapäeva avatud majandusruumis ei konkureeri ettevõtted enam ainult turuosale või tehnoloogiale, vaid ka tööjõule. Kuigi inimesed on vähem liikuvad kui kapital, tooraine või informatsioon, ei jätku juba praegu kõigile ettevõtjaile äri arendamiseks vajalikku tööjõudu, olgu selle põhjuseks kas siis vajalike inimeste, nende teadmiste, oskuste või suhtumise puudumine. Euroopa Liitu astumisega avanenud rahvusvahelised töövõimalused asetasid Eesti tööandjad ootamatult veelgi keerulisemasse konkurentsiolukorda. Selleks, et pista rinda teiste turgude atraktiivsete tööandjatega, ei piisa enam loosungitest ega ilukõnedest, ellujäämiseks ja mis veelgi olulisem, läbimurdmiseks tuleb viia enda valmisolek vastavusse rahvusvaheliste konkurentsinõuetega.

Nendega, kes soovivad teha ennast tööjõuturul võitmatuks, arutatakse meistriklassis üheskoos kõiki peamisi personalistrateegia valdkonna küsimusi, muu hulgas:

Milline kaal on tööjõul sinu ettevõtte turuväärtuses? Millest lähtuvalt kujundada ettevõtte personalistrateegiat? Kuidas hankida vajalikku tööjõudu? Kuidas hoida parimad töötajad enda juures ning arendada andekaid? Kuidas luua sobilikku ja konkurentsivõimelist palga- ning motivatsioonisüsteemi? Millised õiguslikud vahendid aitavad valitud personalistrateegiat ellu viia?

Milvi kutsub koos Falck Eesti personalidirektori Eela Velströmiga oma meistriklassi kokku kuni 20 ettevõtjat ja juhti, kes vastutavad ettevõtte äriedu ja personalipoliitika eest. Meistriklass on kasulik ka suurettevõtete personalidirektoritele ja -juhtidele, kelle sõna maksab nii ettevõtte strateegia kui ka tööjõu rakendamise küsimustes.

Milvi meistriklassi kava on järgmine:

* 24. novembril 2005 alustame teemaga ?Kuidas saada hakkama avatud turu tööjõukonkurentsis??. Koos Falck Eesti personalidirektori Eela Velströmiga avame esimeses klassis tööjõu kui ressursi juhtimise põhialuseid ning näitame ettevõtte väärtuse kasvu seost konkurentsivõimelise personalistrateegiaga.

* 14. detsembril 2005 on teemaks ?Ettevõtte personalistrateegia tööjõuturul?. Teises klassis keskendume ettevõtte personalistrateegia põhialuste kirjeldamise ning töötajate valiku ja värbamise küsimustele. Selgitame välja, missuguseid töötajaid ja miks me vajame, kellega nende nimel konkureerime ning milliste eelistega ja kuidas suudaksime neid enda poole meelitada.

* 19. jaanuaril 2006 jätkame teemaga ?Kuidas panna inimesed tulemuslikult tööle??. Kolmandas klassis kirjeldame personalistrateegia vahendeid, nagu motivatsioon ja lojaalsus. Samuti otsime sobivaid instrumente nende mõjutamiseks ning hindame eri tööriistade kasutamise mõju ja kasutegurit.

* 16. veebruaril 2006 võtame meistriklassi kokku teemaga ?Kuidas luua eesmärkide saavutamist toetav palga- ja motivatsioonisüsteem??. Neljanda klassi ülesanne on näidata ettevõtte omanike eesmärkide sõltuvust töötajate eesmärkide saavutamisest ning sellega seotud palga- ja motivatsioonisüsteemist. Selleks kirjeldame erinevaid töö tasustamise mudeleid ning tasude ja soodustuste liike. Hindame tulemuspalga ja soodustuste rolli ning nende kasutamise mõju ja otstarbekust konkreetsetes ettevõtetes.

Milvi meistriklassis osalejad loovad suuremaid ja väiksemaid personalijuhtimise tööriistu, millest peamised on enda ettevõtte võimekusest ja vajadustest lähtuvad personalistrateegia põhialused. Selle töö käigus saavad osalejad küsida Milvilt ka täiendavat nõu ja konsultatsiooni.

Kui palju maksab meistriklassis osalemine?

Milvi meistriklassis osalemine maksab 25 000 krooni (+18% km). Eesti Päevalehe äripaketi tellijale ja Ajutrusti kliendile on käibemaksuta hind 20 000 krooni. Hind sisaldab neli päeva kestva koolituse jaotusmaterjali, kohvi- ja lõunapause ning samuti konsultatsioonivõimalust.

Täpsema ülevaate nii maksetingimuste, tugifinantseerimise võimaluste kui ka 100% ?raha tagasi? garantii kohta leiate siit: www.arileht.ee/meistriklass/

Kus toimub meistriklass?

Milvi meistriklass toimub Pirita kloostris.

Milvi Tepp

Milvi Tepp töötab alates 2005. aasta septembrist Tallinna Tehnikaülikooli organisatsiooni ja juhtimise õppetooli professorina ning on üks OÜ Personalijuht asutaja ning konsultant. Kuni viimase ajani töötas Milvi AS-i EMT personalijuhina. Varem on ta töötanud Reval Hotel Groupi ja hotell Olümpia personalijuhina. Milvil on pikaajalised konsultanditöö kogemused ka Mainorist ja EKE Arikost.

Milvi on lõpetanud Tartu Ülikooli psühholoogia erialal ning kaitsnud psühholoogiateaduste kandidaadi kraadi (PhD) Moskva Riiklikus Ülikoolis.

Milvi on täiendanud ennast Stanfordi Ülikoolis (Stanford University, School of Business Executive Education) programmi ?Human Resource Executive program: Leveraging Human Resources for Competetive Advantage? raames. Milvi on Eesti ja Läti personalivaldkonna seminaride ja konverentside tunnustatud kõneleja.