Tänavu 20. veebruaril sõlmitud tehingu kohaselt võtab Ekspress Grupi tütarettevõte Ekspress Meedia üle kirjastusele kuuluvate kuukirjade (Eesti Naine, Anne ja Stiil, Pere ja Kodu, Oma Maitse, Tervis Pluss ja Jana) ning nädalakirja Kroonika väljaandmise. AS Ajakirjade Kirjastus koos ülejäänud väljaannetega liidetakse ASiga SL Õhtuleht ja firmad jätkavad ühinemise järel nime all AS Õhtuleht Kirjastus.

Ekspress Grupi juhatuse esimehe Mari-Liis Rüütsalu sõnul algavad ühinemistegevused pärast konkurentsiameti heakskiitu kohe ja viiakse lõpule hiljemalt oktoobriks. „Muudatuse peamine eesmärk on anda Ajakirjade Kirjastuse paberväljaannete sisule parem väljund internetis ning toetada väljaannete koostööd Ekspress Grupi ja Suits Meedia tugevate veebiplatvormidega. Aastal 2018 ei ole mõistlik alustada uue suure veebikeskuse ülesehitamisega, vaid pakkuda lugejale kvaliteetset sisu koostöös olemasolevate platvormidega ehk Delfi ja Õhtulehega," on Rüütsalu selgitanud tehingu tagamaid.

Ühtegi väljaantavat ajakirja pole plaanis sulgeda: Ajakirjade Kirjastuse tugevad ja armastatud meediabrändid jäävad alles, kuid nende sisu muutub lugejate jaoks kättesaadavamaks. Kuue kuukirja ja Kroonika sisu saab edaspidi lugeda tugevalt turuliidri positsiooni hoidva Delfi keskkonnas. Turul kolmandat positsiooni omav Õhtuleht saab end tugevdada kolme kuukirja, ristsõnade ja nädalakirjade sisuga, mis haakub hästi Õhtulehe profiiliga.

Ajakirjade tellijate jaoks jäävad kõik tellimused praegusel kujul kehtima. Muutuse tulemusena ei ole kavas tõsta tellimuste hinda.

Aastal 2000 asutatud Eesti ajakirjade kirjastamise turuliider AS Ajakirjade Kirjastus annab välja 36 väljaannet, millel on kokku üle 600 000 lugeja. Ettevõttes töötab kokku 150 inimest. 2016. aastal oli Ajakirjade Kirjastuse müügitulu kokku 9,2 miljonit eurot. Ajakirjade Kirjastuse suurima tiraažiga kuukirjad on Eesti Naine (tiraaž 18 900), Nipiraamat (tiraaž 17 000), Pere ja Kodu (tiraaž 12 400), Kodukiri (tiraaž 12 300) ja Anne & Stiil (tiraaž 11 900) ning nädalakirjad Teleleht (tiraaž 37 000), Kroonika (tiraaž 33 400) ja Naisteleht (tiraaž 28 900).

Ajakirjade Kirjastuse omanikud on võrdsetes osades Ekspress Grupp ja Suits Meedia.