Neljapäeval kooskõlastas konkurentsiamet (varasem Energiaturu inspektsioon) AS Eesti Põlevkivi müüdava põlevkivi hinna tasemel 147 krooni ja 69 senti tonni eest, kuigi ettevõte taotles kolmandiku võrra kõrgema hinna kehtestamist. 

Uus hind hakkab kehtima alates esimesest aprillist 2008, teatas Eesti Põlevkivi kommunikatsioonijuht Raivo Lott.

Eesti Põlevkivi esitas taotluse põlevkivi hinna muutmiseks 2007. aastal juunis, taotluses Konkurentsiametile põhjendati vajadust 15 protsendiseks hinnatõusu tasemeni 152 krooni ja 95 senti.

Hinna kinnitamist 5% taotletust madalamal tasemel kommenteeris Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi järgmiselt: "Jäime eriarvamusele konkurentsiametiga tööjõukulude suuruse osas – kahjuks amet ei aktsepteerinud tööjõukulusid sellisel määral kui Eesti Põlevkivi taotles.."

Jõgi sõnul on varasemaid hinnatõuse aidanud ära hoida töö parem korraldamine, praeguseks on aga kõik sisemised reservid ammendatud, sellele viitab ka igal aastal aina vähenev kasum.

"Kaevandustehnika hinnad on igal aastal tõusnud vähemalt 5%, metallihindade tõusuga on märgatavalt suurenenud tehnika remondikulud ja kasvanud on ka kaevurite palgad ehk tööjõulukulud. Suuresti on tõusnud keskkonnatasud. Kulude kasvamise tõttu on hinnatõus paratamatu," selgitas Jõgi.