Ravimi- ja meediamagnaat Margus Linnamäe müüs "kunstlikult" maha BNS-i Läti tütarfirma, sest ei saanud muidu osta Läti suurimat uudisteagentuuri LETA. "Kunstlikuks" ostjaks on pankrotihaldur Arno Mägi. Mägile ei läinud üle siiski kaubamärk, selle jättis Linnamägi endale.

Mägil ei ole kunagi varem ajakirjandusäriga vähimaidki kokkupuuteid olnud. Seetõttu ei ole tõenäoline, et ta hakkaks Lätis ise reaalselt Lätis meediaäri ajama.

Linnamäe valdusfirma UP Invest ostis Läti suurima uudisteagentuuri LETA, kuid Läti konkurentsiametilt tehinguks loa saamiseks tuleb UP Investil loobuda talle läbi firmade kuuluvast osalusest BNSi Läti tütarfirmas.

See ei ole Linnamäel esimene Baltikumi meediaturul ette võetud vigur. Ärileht kirjutas hiljuti, et Leedu konkurentsiamet alustas Margus Linnamäe Eesti Meedia suhtes menetlust. Konkurentsiamet kohustas Eesti Meediat, kes omandas kontrolli AllePal OÜ üle, saatma informatsiooni oma domineeriva positsiooni kohta, teatas amet.

Loe selle kohta pikemalt siit.

Tegemised Eestis

2014. aastal ostis Sky Media juht Ilmar Kompus välja BNSi enamusosaluse, kuid müüs selle sama aasta mais edasi Margus Linnamäe ettevõttele UP Invest. Nii sai Postimeest välja andva Eesti Meedia suuromanik Linnamäest ka 55% BNSi omanik.

Sky Media juht Ilmar Kompus ostis endiselt BNSi omanikfirmalt välja ka Baltikumi kinnisvaraportaali City24. Äripäev juhtis toona tähelepanu sellele, et Postimehe omanikfirma, Linnamäele kuuluv Eesti Meedia, ostis alles eelmisel sügisel Lõuna-Aafrika kontsernilt ära City24 peamise konkurendi, kinnisvaraportaali kv.ee. Seega kaudselt kontrollib Linnamäe kaht suurt konkurenti.

Kui Leedus on konkurentsiamet alustanud Linnamäe ettevõtte osas menetluse, siis nende Eesti ametikaaslased mehega täna ei tegele.

„Käesoleval ajal ei ole konkurentsiameti menetluses asju, mis on seotud härra Margus Linnamäega. Samuti ei ole ametil teavet tema tegevuse osas Lätis," vastas Konkurentsiameti peaspetsialist Kersti Telve Ärilehele.