Konkurentsiamet ootab järelevalvemenetluse raames Tallinna Veelt selgitusi veeteenuse hinna kujunemise aluseks olevate hinnakomponentide osas.

Järelevalvemenetlus on seotud 4. detsembri otsusega jätta AS Tallinna Vesi veeteenuse hinnad Tallinnas ja Saue linnas kooskõlastamata.

Hetkel peab amet ettevõtte veeteenuse hindu Tallinnas ja Sauel ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse nõuetele mittevastavaks.

Konkurentsiameti hinnangul peaks ettevõtte müügitulu olema ligikaudu 10 miljonit eurot väiksem.

Konkurentsiamet annab Tallinna Veele võimaluse esitada omapoolsed kommentaarid veeteenuse hindade kujunemise aluseks olevate hinnakomponentide osas. Amet tõi välja, et kui Tallinna Vesi ei esita täiendavaid selgitusi seoses teavituses toodud faktidega hiljemalt tuleva aasta 7. jaanuariks, siis otsustab amet edasised sammud. See võib tähendada ka ettekirjutuse tegemist.

Tallinna Vesi kujundab hetkel seisukohta nimetatud küsimustes.

Ettevõte ootab lähiajal otsust käimasolevast rahvusvahelisest vahekohtumenetlusest. Sõltuvalt otsusest võivad mistahes tariifi täiendava alandamise nõuded konkurentsiameti poolt anda Tallinna Veele alust rahvusvahelises vahekohtumenetluses teise kahjunõude esitamiseks, seal hulgas klientidelt laekuda võivate kahjunõuete katmiseks.